LSV: Sprečiti pokušaje revizije istorije da se zlo ne ponovi

Ostavite komentar


  1. Dali je ovo neki istoričar ili profesionalni političar. Šta on zna o pomenutim političarima. Samo onio što su mu njegovi politički oponenti ili njihovi predhodnici pričali.E sada zašto im veruje kada se pričali o ovima a ne veruje kada pričaju o naprimer predsedniku koga je nazvao saborcem pacovai ostalih podzemnih životinja.

  2. Na ovo ste trebali da mislite pre nego ste Vučiću dali podršku. Sada kada prepostavljate da će biti izbora pokušavate da se prikažete ispravnim građaninom i odgovornim političarem. Kasno, slobodno se vratite u neki od rijalitija, to okruženje Vam više pristaje.

  3. Osim što mi nije simpatična ova….spodoba( ne mogu da se setim boljeg izraza),užasava me njegovo parcijalno tumačenje istorije.
    Streljanje đaka i civila u Kragujevcu je posledica junačenja nekoliko avanturista koji su se samoprozvali partizanima.
    Da napomenem i ovo.Nisam Karađađorđevićevac niti Obrenovićevac
    Ne favorizujem ni Ljotića niti Nedića,pa ni Tita.
    Nisam partizanovac niti zvezdašNisam ni prividni rodoljub ni lažni demokrata.SAMO SAM JAKO UMORAN OD SVIH NAŠIH PODELA
    HOćemo li se ikad pomiriti???!!!

    1. Takvo pomirenje je sproveo JBTito pa smo kasnije skupo platili.
      Ne treba se plasili Lustracije. Ali ovakve lazi koje izgovara Canak su dostojni njegovog idola JBTita.
      U Politikinom Zabavniku nije velican Ljotic vec Nemac koji je spasao preko 25.000 Srba.
      Zarko Zrenjanin i Mustafa Golubic su u teroristickoj akciji razrusili Smederevsku Tvrdjavu i tom prilikom je stradalo of 3-5.000 Srba i u vozu koji je upravo tada prolazio pored tvrdjave poginuli su sin, snaha i unuk generala Nedica. Da ne bi bill odmazde Nemaca (dodatnog streljanje jos oko 1.000 Srba) prihvatio je da bude predsednik vlade u okupiranoj Srbiji.

      1. Ti podržavaš domaće izdajnike. Ne znam šta vi Srbijanci imate u svojim glavama, pa se odjednom kačite za izdajnike i saradnike okupatora. Kao Srbin iz Srema, gde su partizani jedini branili narod, znam da njih nije bilo da bi svi moji preci stradali u NDH. Partizani su jedina svetla tačka drugog svetskog rata. Mnogo je mojih pobijeno u ratu od strane ustaša, Nemaca i četnika, a bili su seljaci i borili su se za slobodu.

        1. I to mi kaze Sremac koje su jedino cetnici branili od ustasa. Partizanima ste bili topovsko meso na Sremskom Frontu. A sta su uradili partizani ubijajuci i pljackajuci postene srpske domacine. A tek sto su proterali 500.000 vojvodjanskih Nemaca i Madjara od kojih je svaki deseti streljan.

  4. Pa Nikola, šta je trebalo da rade partizani – da se predaju na svaku pretnju Nemaca?! Našta bi to ličilo?! Pa ti isti partizani su i izvojevali pobedu protiv fašizma. Malo poštovanja nije naodmet. Nisu partizani bili avanturisti, već ozbiljna vojska. I nimalo nisu krivi što su nacisti u svojoj beskrupuloznoj aroganciji počinili taj stravičan zločin. P.S. I ne mogu se miriti oni koji su podneli toliko žrtve za slobodu zemlje, sa onima koji su saradjivali sa fašistima, već da se konačno partizanima i komunistima prizna sva zasluga za narodnooslobodilačku borbu, a ne da se izvrće istorija samo zato što su zaboga ljotićevci, nedićevci i četnici bili Srbi. Sve je to zamesio Vuk Drašković devedesetih. Probudite se. I na kraju, kakve veze ima narodnooslobodilačka borba sa posleratnom propašću komunizma?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.