Mađarska policija: Krijumčar iz Srbije pokušao da izvede 60 migranata iz države 1Foto: Mađarska policija

Državljanin Srbije pokušao je da izvede 60 ilegalnih migranata iz Mađarske.

Mađarska policija je zaustavila austrijski autobus na autoputu M1, na odmorištu Harkajoš, a u vozilu je, pored vozača, bilo 60 osoba, za koje se tvrdilo da su državljani Turske, Avganistana i Indije.

Putnici međutim nisu mogli da dokažu da ilegalno borave u zemlji, pa ih je policija odvela u policijsku upravu okruga Komarom-Estergom.

Migranti će se nakon saslušanja vratiti nazad do privremene bezbednosne granice u skladu sa mađarskim zakonom, a protiv srpskog vozača biće pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

Mađarska policija: Krijumčar iz Srbije pokušao da izvede 60 migranata iz države 2
Foto: Mađarska policija

Srpski krijumčar pokušao da preveze 27 stranaca u kamionu

Policija u Retšagu, na severu Mađarske, uhapsila krijumčara iz Srbije koji je pokušao da ilegalno preveze 27 stranaca kroz ovu zemlju u tovarnom delu kamioneta.

Službenici Policijske uprave Retšag su na osnovu dojave Segedinskog Odeljenja za vanredne situacije proverili plavi pikap marke ford.

„Policija je izvršila pretres tovarnog prostora i među robom pronašla 27 osoba koji su tvrdili da su državljani Indije, Bangladeša i Pakistana, ali nisu mogli da dokažu svoj identitet niti su posedovali bilo kakvu dozvolu da legalno borave u Mađarskoj, navodi se na sajtu mađarske policije.

Migranti će se nakon saslušanja vratiti nazad do privremene bezbednosne granice, u skladu sa mađarskim zakonom. A protiv državljanina Srbije biće pokrenut krivični postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

U Mađarskoj je za krivično delo trgovine ljudima zaprećena kazna od jedne do pet godina u osnovnom, a u klasifikovanom slučaju, od pet do petnaest godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari