Madlen Olbrajt: Iz Beograda stigla među „srbomrsce“

Ličnost Danas

Ostavite komentar


    1. Sram te bilo olbrejt ti si bombardovala jugoslaviju upropastila si moju otadjbinu nasu buducnost moju mladost

      1. ivana stavi te prst na čelu i malo bolje razmislite ko je upropastio sfrj vašu i ne samo vašu mladost i budućnost.

  1. „Olbrajt grupa“ je navodno zaradila desetine miliona dolara od prodaje kosovske telefonske kompanije „Ipko“, koju je privatizovala, slovenačkom operateru „Telekom Slovenija“.

      1. Парама господине, парама. Људи су купили они што је неко придавао. Олбрајт је купила нешто што је наводни продавац отео – украо правом власнику и то уз управо њен кључни допринос!

  2. Za Miloševića je bila potpuno u pravu.. Čovek koji se nije zaustavio doknnije Srbiju doveo u bezizlaznu poziciju, u svakom smislu, političkom, ekonomskom, vojnom, civilizacijskom.. Te činnenice su nama mnogo bitnije od toga da li ih je izrekla nekakva Olbrajtova.

    Sve drugo ne bih komentarisao.

    1. Milosevic, Fulbrajtov stipendista, se zaustavio tacno tamo gde su davaoci stipendije projektovalu….ostalo takodje ne bi komentarisao

    2. Maldlen Olbreit je i njeni istomisljenici doveli do ovakog stanja.Kakvpg prava ima ona da se mesa u nasu Politik? Kosovo i crna gora su bili pod Srbijom.Nazalost jugoslavija se raspala ,a tudini nam kuvaju corbu.Zasto to nije bilo za vreme Josipa Broz Tito.Nije dao da se ameri ili bilo ko drugi mesa u nasu politiku.Njima nije stalo za nas narod.nego svo blago sto ima na jugoslovenskom tlu.Srebro,zlato,i druge rude.Kao i sto su Nase fabrike jeftino prodate.Mnogi poginuli,unistili sve za sta su se borili moji dedovi,i pradedovi.Zbog cega moji stricevi dali zivt u ratu.

    3. A šta bi s onim njenim podizanjem lestvice zahteva od Srbije u Rambujeu sve dok Srbija ne bude morala da odustane? Ni to ne biste komentarisali? A slažem se sa Molerovim komentarom: Milošević je bio američki čovek. Da li su ga izigrali ili još šeta negde po Americi…

  3. Naravno da amerikanci koji poznaju srbiju gaje simpatije ali zbog.licnih interesa usklolu interesne grupe tada donete su pogubne odluke po Srbiju i od tada u svetu nista nije isto.

  4. Svako u svom komentaru se bavi posledicama a niko nema smelost da se bavi pravim uzrokom, u potpunom smislu reči. A koren zla su „Načertanie“ Ilije Garašanina, „Projekat rešavanja Arnautskog pitanja“ Vase Čubrilovića i Ivo Andrića, „Memorandum SANU“ iz 1987 godine, planirana vojna operacija „Potkovica“ iz 1996, kako i Miloševićev projekat o trajnom proterivanju 700000 kosovskih Albanaca i kolonizacija Kosova sa Srbima iz Krajine, RS, Kurdima i Kinezima.

      1. Bilo ih je jos vise ,na zalost.Proterani su vise od milion njih.Kao uvek ,nikad se sva izbegla lica ne vracaju u domovinu.

    1. I ne samo Srbima iz Krajine, RS, Kurdima i Kinezima, već i Kavkaskim Albancima, Azerima, Jevrejima, Jermenima, Asircima, Samarićanima, Egipatskim Bashibouzukom i Kaanancima.

      1. Ti tvoji komentari zasnovani na youtube „istorijskim“pricama su isuvise smesni.Uozbilji se malo.

    2. Је л’ и у Македонији било Начертаније па сте дигли побуну и убијали им војску и полицију или можда 1981. у СФРЈ када сте се такође изазвали нереде са жртвама, па се примирили док не нађете савезника.

    3. @Sead Axhami

      Ti bas citas neki albanski mitomanski Informer…. Komedija, Nacertanije, Kurdi, Kinezi, operacija „Potkova“… Hahahahaha. Btw. Operacija „Potkova“ je izmisljotina bugarskih sluzbi koju su Nemci kasnije pokusali da iskoriste kao opravdanje za svoju intevenciju i krsenje sopstvenog Ustava.

      1. Pa originalni plan operacije “Potkovica” je Haškom tribunal za ratne zločine lično predao general Perišić zajedno sa gomilom dokumenata VJ. A što se tiče Bugara i njihove vojne obaveštajne službe, 1996 godine su komotno kupili foto – negative svakog lista operacije. Raspitaj se po Beogradu, možda saznaš nešto više …

        1. @Dardan Gjergji

          Lupetanje. Plan „Potkova“ je izmisljotina i nikada nije uvrsten ni u jednu optuznicu. Zasto? Zato sto je izmisljotina. Vi Albanci bi zaista trebali da smanjite tu narcisoidnu mitomaniju. Proslo je i previse dugo vremena od rata da bi i danas recitovali propagandsticke fraze koje ni u proslom veku nisu prosle.

    4. Poštovani Seade, zaboravio si spomenuti ono najvažnije a to je danak u krvi koju je narod Kosova platio životima 11061 mučenika većinom civila, od kojih 1133 dece.

  5. Imenom se zvala Madlenka a ne Madlen! U stranim intervjuima kaze da su roditelji prvo pre rata emigrirali u V.Britaniju a 1948. u SAD! Vrlo je nejasna njena biografija. Koje drzave je bio njen otac ambasador kad je iz Cehoslovacke povegao sa porodicom u SAD 1948? To sto je govorila srpski na radiju nije nikakav dokaz – svako moze da nauci i procita tekst brzo!

  6. Da li bi redakcija Danas bila ljubazna da nam da nekakav link ili pisani članak radija slobodna evropa gde se može čuti ili pročitati da ta žena na srpskom objašnjava Amerikanci ne mrze Srbe. Hvala u napred.

  7. Ova poznata politicarka daje pozitivne smernica za resenje balkanske krize. Srbija bi tako imala sansu da prvi put od devedesetih krene pute lustracije i katarze. Na put oporavka u smeru konacnog prikljucenja Evropi i iskrenom odnosu sa susedima. Bravo i hvala gospodjo Olbrajt!

    1. Bez nje i njenog ‘Doprinosa’, ne bi smo imali Dacica i Vucica vec tri decenije u Politici.
      Kada ‘lustriramo’ Gospodju, Servere i njima slicne, devedesete ce konacno napustiti Srbiju!

  8. Ja sam cuo da se kao Jevrajka krila u Beogradu,a da joj je bekstvo u Ameriku omogucio cuvenu novinar,dopisnik Pari Maca iz Pariza gospodin Jankovic.Dobro bi bilo proveriti ove navode.

  9. Kosovo, najhitnije, proglasiti ,,Privremeno okupiranom teritorijom Republike Srbije“……. To treba biti i polazna osnova u pregovorima…… Imace, sve drugo potpada pod veleizdaju (koja nije definisan pojam u Krivicnom zakoniku i Ustavu Srbije?????)…….

  10. Dovoljno je prometiti da je make-or break odluka o buducnosti regiona data gerijatriskom slucaju u 86god zivota. Tuzna je zemlja koja tako definise svoju spoljnu politiku, jos tuznija ona koja je na meti te politike a najtuzniji je taj pojedinac koji tom politikom upravlja. Resenje sprsko-albanskih odnosa moze da doenesu samo oni koji mogu da gledaju u buducnost a ne oni koji su do te krize i doveli i sada stoje sa jednom nogom u grobu dirigijuici politiku koja ce definisati zivote na hiljada srpske i albanske dece za sledecih 50 ili 100 godina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.