Majdanpek: Bezbednost i zdravlje na radu tema radionice za sindikalne aktiviste 1Foto: J. B. K.

Savez samostalnih sindikata Srbije zajedno da UGS Nezavisnost, a u saradnji sa Američkim centrom za međunarodnu radničku solidarnost sprovodi program obuke sindikalnih aktivista u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Jedna od radionica održana danas u Majdanpeku za sindikalne aktiviste Borskog okruga.

Aktuelno stanje u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, aktivnosti Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, kao i aktivnosti Inspektorata za rad u prošloj godini i planovi za ovu bili su osnovne teme radionice koju su danas u Majdanpeku sproveli Samostalni sindikat i UGS Nezavisnost.

Osim što su upoznati sa aktuelnim stanjem u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, učesnici radionice bili su u prilici da od savetnika u Upravi za Bezbednost i zdravlje na radu Miodraga Loncovića saznaju nešto više o aktivnostima Uprave za BZR koje se odnose na priprеmu propisa u oblasti bеzbеdnosti i zdravlja na radu, a načelnica Odeljenja za studijsko-analitičke poslove i nadzor Inspektorata za rad Maja Ilić, uz praktične primere, govorila je o aktivnostima ovog Inspektorata i planovima u ovoj godini.

Na današnjoj radionici u Majdanpeku bilo je reči i o značaju medicine rada u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i predstojećim aktivnostima sindikata u ovoj oblasti tokom 2022. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari