Majdanpek: Budžet za 2023. veći za skoro osam odsto od ovogodišnjeg 1Foto: J. B. K.

Predlog opštinskog budžeta za 2023. godinu prošao je javnu raspravu i dobio saglasnost opštinskih većnika, preostaje da se o njemu izjasne i odbornici lokalnog parlamenta u Majdnapeku na sledećem zasedanju. Prema nacrtu odluke, budžet za 2023. planiran je na 1,74 miliona dinara.

Shodno proceduri, pre nego se nađe na dnevnom redu opštinske Skupštine, o nacrtu Odluke o budžetu opštine najpre raspravljaju članovi Opštinskog veća.

Za iduću godinu projektovani budžet iznosi 1,74 milijarde dinara i za 7,97 odsto veći je nego što je nakon poslednjeg rebalansa u ovoj godini.

Kako nadležni objašnjavaju, ovim povećanjem uklopili su se u dozvoljeno povećanje budući da je Zakonom o budžetu Republike Srbije dozvoljeno maksimalno povećanje od 8,1 odsto.

Istim zakonom dozvoljeno je povećanje zarada za 12,5 odsto korisnicima budžeta kojima su inače raspoređena sredstva u skladu sa planovima koje su dostavili nadležnim službama majdanpečke lokalne samouprave.

Nacrt odluke o budžetu za iduću godinu dobio je saglasnost opštinskih većnika, a na javnoj raspravi o predlogu budžeta prisutne građane interesovalo su socijalna davanja, kao i ulaganja u infrastrukturu i kulturu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari