Ćuta pozvao na protest u Majdanpeku 1Foto: Moramo

U subotu će biti održan protest u Majdanpeku i ja pozivam sve građane, udruženja, nevladine organizacije da dođu, rekao je za Danas Narodni poslanik i predsednik Skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta koji je večeras u majdanpečkoj Policijskoj stanici u svojstvu građanina dao izjavu u vezi sa nedavnim dešavanjima na Starici.

Protest će biti održan pred Policijskom stanicom Majdanpek u 15 časova u subotu, kazao je za Danas Aleksandar Jovanović Ćuta, pozivajući građane, nevladine organizacije, udruženja u Srbiji da se pridruže protestu.

Jovanović, kako nam je rekao, u policiji nije dobio odgovor da li je tačno da je prema aktivistima u noći između 27. i 28. septembra upotrebljena fizička sila tokom ispitivanja, a u hitnoj pomoći kakve su njihove telesne povrede.

-Pitam ministra Vulina ko je primenio fizičku silu nad trojicom aktivista, kakve su njihove telesne povrede i ko vrši nasilje u ovoj zemlji: policija ili građani koji žele da sačuvaju svoju zemlju, svoju reku, svoju planinu Staricu – izjavio je Aleksandar Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari