Majdanpek: Raspisan javni poziv za finansiranje posebnih programa u sportu 1Majdanpek, Foto: J. B. K.

Ovogodišnjim opštinskim budžetom za finansiranje posebnih programa iz oblasti sporta opredeljeno je pet miliona dinara. Ove dotacije namenjene su sportskim omladinskim organizacijama za predškolski, školski i rekreativni sport.

Pravilnikom o odobravanju sredstava i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na području Opštine Majdanpek definisani su uslovi i kriterijumi za konkurisanje.

Programi kojima se konkuriše za opštinska sredstva treba da stvore mogućnosti za afirmaciju većeg uključivanja građana u sportske aktivnosti, kao i da stvore uslove za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom i uključivanje dece predškolskog i školskog uzrasta.

U javnom pozivu se navodi, takođe, da posebni programi budu usmereni i na obezbeđenje povećanja svesti i realizacija obrazovnih i informativnih programa vezanih za borbu protiv negativnih pojava u sportu.

Кonkurs za realizaciju posebnih programa u sportu koji će biti realizovani do kraja ove godine, otvoren je do 28.januara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.