Majka u pritvoru zbog nasilja, Centar za socijalni rad zbrinuo decu 1Foto: Pixabay/Counselling

Žena za kojom je raspisana poternica nakon objavljivanja snimka na kojem tuče trogodišnju ćerku – uhapšena je. Prethodno je iz porodice izmešteno oboje dece, a lekari su utvrdili da nemaju vidljive povrede.

Na snimku se vidi kako žena, za koju se pretpostavlja da je majka, udara, a zatim baca na pod trogodišnju devojčicu. Ne zna se ko je snimio, pa objavio prebijanje deteta – ali je nakon objavljivanja reagovalo tužilaštvo i uhapsilo majku. Centar za socijalni rad zbrinuo je decu.

Tim Gradskog centra za socijalni rad saopštava da će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti dece u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom, prenosi RTS.

Takođe, ističu da će se nastaviti intenzivna saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema.

„Napominjemo da u odnosu na ovu porodicu nismo imali prijave u vezi sa nasiljem nad decom“, navodi Gradski centar za socijalni rad.

Upućeni kažu da je reč o složenom slučaju i da je važno da institucije utvrde šta se zaista dogodilo.

Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra ističe da su tužilaštvo, policija i centar za socijalni rad postupali u skladu sa zakonom.

„I u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja u porodicu, koji je ustanovio postojanje ovih grupa za koordinaciju i saradnju gde se ta grupa, kojom rukovodi tužilaštvo, čak vanredno sastala sinoć, napravili plan, uradili sve što treba i deca su sada na sigurnom“, naglašava Macanovićeva.

Ponovo upozorava da fizičko nasilje prema deci nikako ne sme da bude vaspitni metod, ne samo da je pogrešno, već uvek može da eskalira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari