Mali: Jelka nije trošak, već investicija

Ostavite komentar


  1. Jelka je bila samo izgovor opozicuje, kako bi ispljuvali vlast. A šta je sa njihovom iz 2016. godine?!

  2. Kako ponizavaju Beogradjane i rugaju se njihovoj inteligenciji: od svih firmi na Planeti, kupili su, tri dana posto je postavljena, najskuplju jelku na svetu, bas od firme koja vec godinama dobija posao kicenja Beograda na BEZOBRAZNO namestenom tenderu. Ova jelka ce im "doci glave" u Beogradu. Za pocetak.

  3. Dr Mali, spremni ste za post-doktorske studije na FON-u, sa temom: "Kako troškove pretvarati u investicije".

  4. Pa ako je "jelka investicija" zašto je rečeno da će se ugovor raskinuti ??? Ko je ovde LUD i ko koga pravi BUDALOM. Beograđani, ako se posle svega ovoga ne opametite onda vam stvarno nema pomoći.

  5. To jeste tačno i ako je tačno da je njen vek trajanja deset godine.Utiče na turističku ponudu i daje lepši izgled Beogradu. Onda i nije bilo mesta priči o raskudu ugovora.

  6. Investicija? Strašno! Plastična jelka i plastični naki-investicija. Ipak Mali govori Velike gluposti jer misli da le narod i glup i slep! Strana štampa piše već o toj velikoj „investiciji“ i kakve poruke stoje ispod plastične jelke. I ne samo to, strana (nemačka) štampa piše o gradonačelniku i njegovom prepisanom doktoratu i o njegovim stanovima u Bugarskoj! I to je investicija za sopstveni đžep. Jadna Srbijo, jadni Beograde!

  7. Slažem se sa Malijem. Ne možeš privlačiti strane truriste a nemati neku atrakciju, koja je veća i bolja od drugih gradova u Evropi. Hoćemo 15.000 stranaca za novu godinu u beogradskih hotelima, a ne bi ni dinara da uložimo u novogodišnje rekvizite i rasvetu. Lažna ekonomija nas neće nigde dovesti.

  8. Zbog ovakvih izjava i uticaja na svedoke mali bi trebalo da je u pritvoru do okončanja istrage.

  9. Odmah sklopiti ugovor da se na svakoj opštini postave po dve ovakve jelke. Bilo bi to investiciono čudo, a o boljitku za građane da ne pričam.

  10. A poznato je da ima i promasenih investicija u Srbiji…?? Sem nudli i politickih pudli…!!! Od SKS do SNS-a…u zemlji nebesa…

  11. Opozicija se uhvatila za jelku kao pijan plota, to im je izgovor da bih mogli da nastave sa pljuvanjem vlasti.

  12. kilogram aliminijuma je 120 dinara. 80 kilograma aliminijuma u jelci vredi tacno 80 evra. Pa dobro, 80.000 i 80 je slicno…pocinje istim brojevima.

  13. Svaka investicija je trošak, ono što ta investicija donese je prihod, razlika između investiranog i oprihodovanog je čist prihod, dobit, Ako je investicija veća od dobiti onda je to čist gubitak. Naravno da je kod ovakve investicije nemoguče utvrditi koju ona dobit donosi. Merđutim, ako je to poklon, pa makar retroaktivan, onda grad nema ulganja, nama investicije. Ovde je bitno nešto drugo. U javnoj nabavci koja je sprovedena, nakon nabavke jelke, određene je vrednost JN, a to je iznos koji se maksimalno može platiti za jelku. Znači, grad BGD je odredio iznos koliko ona može maksimalno koštati, pa nema uslova da se neko iznnenađuje visinom cene. Što je traženo, to je, otprilike, i dobijeno. Komisija za JN je odabrala naboljeg ponuđača i neko od gradskih funkcionera je potpisao ugovor o kupovini jelke od 80.000 evra. Ko je taj sretnik? Nakon toga se ugovor volšebno rasdkida, zašto, ako je sve zakonito ? Zato što je jelka skupa, a grad je toliko i nudio za njenu nabavku? Kada je jedna strana izvršila ugovor, a druga nerma primedbi na isporeučeno, ugovor se ne može uspešno raskinuti, to jest nastaće obaveza da se za isporučiocu isplati ugvovorena cena. Takav raskid bi bio idiotizam, pa se pribeglo retroaktivnom poklonu. Zašto to onda nije od početka poklon, zašto je sprovođena JN? Pa, pokušalo se, ako prođe, prođe. Dakle, recite nam ko je doneo plan JN, po kojoj je jelka trebalo koštati do nekih 80.000 evra, verovatno i nešto više, ko je formirao komisiju za izbor najboljeg ponuđača, ko su članovi komisije i ko je potpisao ugovor.
    Pošto je kupoprodaja, činodejstvovanjem nekog od svevišnjih, pretvorena u poklon, morale su uslediti izmene zaključenog ugovora, da se briše cena od 80.000 evra i da se jelka proglasi poklonom. Ko je to i kada učinio?

  14. "Zamena teze je logička greška koja nastaje kada se ne razlaže i ne dokazuje zadata teza nego se vrši jedno, ponekad suptilno, a ponekad grubo prelaženje, pomeranje pa se obrazlaže i dokazuje neka druga teza po nečemu slična ili srodna zadatoj temi. To je jedna vrsta logičke manipulacije jer se sagovornik obmanjuje."

  15. Drskost je uporiste ove vlasti..dokle vise? Fontana Skadarlija, Jelka, Aca Lukas..Pitate li nas gradjane za nas novac..Mali ostavka! !

  16. Svi težimo da u Novu godinu udjemo sa što vise sjaja,da ulice i trgovi budu lepo ukrašeni neznam šta je tu problem.Svaka vlast radi na ukrašavanju gradova i na organizovanju dočeka.

  17. Кад ће сви у Београду да добије канализациону мрежу.ОВО ЈЕ XXI век!!!!!!!

  18. Svaka vlast radi na ukrašavanju gradova i na organizovanju dočeka i neznam šta je tu sporno.

  19. Danas sam prošetao gradom, i vidim dosta ukrasa i svi mi deluju bledunjavo i neukusno ali večeras, vešeras to sve izgleda fenomenalno! Tako da svi ukrasi bez obzira na cenu daju svoj doprinost lepoti grada i lepom utisku gostima koji će ostaviti svoj novac u našu kasu!

  20. Balsi Bozovic po obicaju sve smeta izmislja lazi i napada gradonacelnika Sinisu Malog bez razloga. Zasto nije doneo jelku s Maldiva. Naprednjaci se maksimalno trude da nesto urade za ovaj grad. Kad se samo setim kako je Beograd jadno i bedno izgledao za Novu godinu do 2012. godine.

  21. Nije normalno da nekome smeta jelka koja ukrasava grad i predstavlja jednu prelepu atrakciju koja moze samo da odusevi turistre i nase gradjane. Neki koji sve napadaju i sve im smeta bi trebalo da preispitaju svoje ponasanje i misljenje!

  22. Kad se uzme sve u obzir, trajnost jelke i garancija i upoedi sa stvarnim cenama jelki u gradovima sveta, a ne onim cenama koje je zlonamerno podmetnula opozicija, jelka je nabavljena vrlo povoljno i s velikim obzirom prema narednim godinama.

  23. ““Ajde prestanite bte vise da nas kradete. ““Ajde sto kradete nego i vredjate nasu inteligenciju. Dosta bre vise ponizavanja ovog napacenog naroda, dosta!

  24. "Браћо Срби,стоко једна!"(Милош обреновић!),ако у 21. веку животе под овим сланинарима,не жалите се!-Ја се не враћам у Србију,ни у посету!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.