Mališani iz Štrpca tri dana u gostima Crvenog krsta Zrenjanin 1foto Crveni krst Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin je i ove godine domaćin deci iz opštine Štrpce, sa Kosova i Metohije. U Zrenjanin su doputovali mališani, njih 43, osnovnoškolskog uzrasta, u pratnji vaspitača i predstavnika opštine Štrpce.

Za goste iz Štrpca organizovan je svečani prijem u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, a nakon prijema upriličen je obilazak užeg jezgra centra grada, uz pratnju stručnog vodiča, a potom odmor uz sladoled.

Mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su vršnjake upoznali sa načinima angažovanja i volonterskim radom u organizaciji.

– Osnovni cilj ove aktivnosti je podsticaj obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece sa Kosova i Metohije. Želja nam je da deci predstavimo deo ravnog Banata, da im omogućimo da upoznaju Zrenjanin, njegovo kulturno i istorijsko nasleđe, da im predstavimo sportske i zabavne sadržaje koje grad pruža mladima i da provedu prijatne trenutke družeći se sa mladim volonterima Crvenog krsta, steknu nove drugare i uvek se rado ponovo vrate u naš grad, kaže Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu.

U okviru posete, gosti će u sredu, 24. avgusta, biti gosti grada Novog Sada u organizaciji Crvenog krsta Novog Sada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari