Manastiru Tumane potrebni donatori knjiga za osnivanje biblioteke

Ostavite komentar


  1. Ja ne vidim potrebu za ovakvim oglašavanjem – dovoljno bi bilo prodati dva do tri audija od vladika i eto biblioteke. Mežutim manir SPC nije takav – važno je da samo crkva liči na nešto u celom tom siromašnom okrugu. Gde nestade ono crkva je narod i sad kad crkva ima više od naroda, opet se ište. U današnje vreme jedno od pitanja koje prolazi kroz glavu prosečnom čoveku je čemu današnja crkva služi? ne služi narodu, ulazi u politiku, ogrežlo u materijalnom bogatstvu…Možda bi dobro bilo da se vrate korenima – u pećinu i asketski da se pokaže snaga vere i volje….

    1. Prijatelju, mešaš pojmove, Crkva je zajednica verujućih, krštenih ljudi. Dakle, crkva, crkvenost, nema nikakve veze sa materijalnim dobrima. Ako govoriš o prodaji nečega što je tudje postavlja se pitanje kako bi reagovao da neko proda nešto tvoje. Oprosti, rezon ti je glup. Mislis li da je manastir uredjen na teret neuredjene okoline, nije tako. No, teško je slepom govoriti o lepoti boja.

  2. Postovanje,
    Uskoro vam saljemo dve zbirke pesama,bice nam cast da se cerkine zbirke nadju u vasoj biblioteci..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.