Manje stradalih u saobraćajnim nesrećama 1

Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama je lane opao za 11 odsto, kao rezultat kampanje „Vozi odmoran“, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, predstavljajući ovogodišnju kampanju.

Posle prošlogodišnje kampanje bilo je i skoro 27 odsto manje povređenih na putevima, rekla je Jasmina Milošević na konferenciji za novinare, na početku akcije koju Agencija organizuje u partnerstvu sa kompanijom Eko Srbija.

Pokazalo se da je razlog najvećeg broja stradanja umor vozača. Naša poruka „Vozi odmoran“ poziva vozače da stanu i odmore se na svaka dva sata ili čim osete znake umora, izjavila je Jasmina Milošević.

Ona je rekla da je u julu i avgustu saobraćaj izuzetno povećan na koridorima koji vode ka Grčkoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, s tim da je najkritičniji dan subota.

Pripremljeni su leci na srpskom, nemačkom, engleskom i turskom jeziku sa porukom „Vozi odmoran“, kao i radio reklama i bilbordi, navela je Jasmina Milošević.

Generalni direktor Eko Srbije Vuk Radović je izjavio da će se na svim benzinskim pumpama te kompanije deliti informacije, kako bi vozači znali gde su mesta za odmor.

Na pumpama imamo i akciju „Stani i proveri“, koja je usmerena na tehničku ispravnosti vozila. Obučeni ljudi besplatno proveravaju pritisak u gumama, sve nivoe tečnosti i svetlosnu signalizaciju, rekao je Radović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.