Marić: Srpski gledaoci su odlučili da Hepi nema konkurenciju 1Milomir Maric foto Medija centar

Na pitanje da li će TV Hepi konkurisati za nacionalnu frekvenciju, glavni urednik ove televizije Milomir Marić odgovorio je potvrdno. S obzirom da ova televizija već ima frekvenciju sa nacionalnom pokrivenošću, a da je N1 najavio učešće na nedavno raspisanom konkursu REM-a, pitali smo ga da li smatra da im je ova televizija konkurencija.

– Ma, kakvi. Srpski gledaoci su odlučili da nam oni nisu konkurencija. Ajd ćao – kratko nam je poručio Marić, prekinuvši vezu za dodatna pitanja.

Savet REM-a raspisao je prošle sedmice javni konkurs za četiri dozvole za televizijsku nacionalnu frekvenciju, a trenutno pravo na nacionalno pokrivanje TV signalom u Srbiji imaju četiri televizije: Pink, Hepi, Prva i B92 u vlasništvu trojice biznismena: Željka Mitrovića, Predraga Rankovića Peconija i Srđana Milovanovića.

Ove frekvencije se obnavljaju na svakih 10 godina, a REM nije pojanio zašto nije raspisan konkurs i za petu frekvenciju, odnosno za mesto koje je izgubila TV Avala.

Vlasnici Pinka i TV Prve, odnosno B92, Željko Mitrović i Srđan Milovanović, potvrdili su za Danas da će njihove televizije učestvovati na raspisanom konkursu za nacionalnu frekvenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.