Marko Bastać: Čuvar Starog grada

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Bastac je slika i prilika opozicije. A prica da se Djilas bori protiv korupcije je smesna.

  2. meni je cudno da bi ovaj covek putovao u Dubai da prenese tih 13 000 eur za bolesnu osobu u isto vreme kada ima ostar sukob sa Vesicem, kada ga napadaju tabloidi, i kada zna da se samo ceka na njegov pogresan korak.

    zasto ne bi poslao nekog drugog od tih silnih prijatelja i rodjaka da prenese te pare, zasto se za tu operaciju ne bi poslale pare direktno na racun itd… a ne deluje kao glup covek.

    ovde ima mnogo onih koji se saplicu na kore od banane ( bez osude).

    poenta nije u nekim pojedinacnim osobama, nego u argumentima.
    da li grad BG funkcionise dobro li ne, da li je normalno da se daju tolike pare za tako lose odradjen posao, da se rusi kulturnoistorijsko nasledje sa kic gondolama, da li je normalno da se taksisti izivljavaju dve nedelje nad dva miliona stanovnika, da ljudi mesecima i celu godinu kasne na posao, da je poseceno svo drvece itd. itd. itd. na to gradjani nisu dobili odgovor.

    ovaj lesnik i bastac su tu najmanje bitni, njihovi reketi, svadje, moral itd.

    nije poenta u pojedinacnim licnostima. svaka licnost kadtad moze da se oklizne na neku koru od banane. to ne menja istinitost ili laz prethodno iznetog argumenta ili pitanja.

  3. Vlast na starom gradu je maja 2016. uspostavljena uz učešće odbornika SRS. Nije sasvim jasno kako je to zaboravljeno ili ako nije, zašto je prećutano.

  4. Marka Bastaća je vlast optužila da je deo Škaljarskog klana a juče ga u skupštini brani Vojislav Šešelj?!?! Ili je pak ovo sve namešteno od strane Vladimira Bebe Popovića

  5. Smatram da se Bastac osilio od dana kada je postao predsednik, nije trebao ovako da se bahati, opozicija je preterala u svakom smislu!

  6. Jasmina, Jasmina, pa kakav je to tekst? Svaki novinar bi bio oduševljen kad dobije ovakav materijal. Kumstvo, koverte, korupcija, vezanje za stolicu, devet sati maltretiranja, kesa na glavi, krađa novca građana posredstvom geronto domaćica, nevladinih organizacija, umetnika itd, a ti pišeš o nekakvim biračima i procentima glasova. Iz teksta je vidljivo da te uopšte ne zanima organizovani kriminal i pljačka građana, a zaboravljaš i osnove novinarstva: ko, šta, gde, kada, kako. Pominješ kao vodeću političku ličnost nekakvog Nikolu Jovanovića (ko je taj?) iz NS (šta je to). Možda tvoj urednik zna ko je taj Nikola pa ti ne ispravlja tekst, ali građani ne znaju, a valjda za njih pišeš, a ne za urednika. Očajan tekst na izvanrednu vest.

  7. To li je to onaj Bastac sto javno najavljuje vaspitne šamare onima koji javno iznose sumnje u njegova „dobrocinstva“? Da, mislim na toga sto je „simpatican“ jer ne negira svoj razgranati nepotizam. Samo da se podsetimo na pravilo da te javne licnosti kad ih uhvate u kriminalnim rabotama k’o iz topa daju srceparajuca opravdanja. Kad su onomad uhvatili onu Milosevicevu Dafinu da falsifukuje cek ona k’o iz topa dade opravdanje: pa sta, morala sam deci da kupim skolski pribor i cipele za skolu!

  8. Znači sad se Đilas okreće protiv svoje perjanice čim pišete ovako protiv njega. Jasno pokazujete ovim tekstom kakav je Đilas, ali i kakve je ljude oko sebe okupio. Hvala Bogu pa nikad na vlast neće doći, inače svi bi mogli da očekujemo kese na glavi i etiketiranje koje oni rade.

  9. Marko Bastać je tipičan primerak generacije beskrupuloznih oportunista čija je jedina politička ideja marketing i samopromocija na bilo koji način u cilju zaposedanja bilo kakvog feuda. Ne, on nikada nije krio nepotizam, sto ne znaci da je zbog toga bolji od drugih vec govori da bolje razume svoje glasače koji to smatraju za vrlinu. Zaboravila se njegova uloga u i oko kadriranja u Parobrodu. Tamo i dalje Vlada covek za koga svako ko je na dorćolu dva puta popio kafu zna koliko je prostacki bahat lik. Ja ne mogu da kazem da su svi na politickoj sceni isti, ali ovog coveka gotovo nista ne razlikuje od trenutnog uzasa na vlasti. Sto se tice njegovih stranackih kolega, bolje bi im bilo da shvate da nije dovoljno sto su drugi gori od njih. Realno, ovaj i slični likovi su samo gubljenje vremena.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.