Marš znanja a ne marš znanju

Ostavite komentar


  1. Vaterpolisti Srbije nisu imali niti jedan ispravan bazen pa su postali vodeća svetska sila! Ko hoće taj će naći rešenje, kukavice samo kukaju!

  2. To je generalno problem u celom svetu,ali mislim da ce u godinama koje dolaze vlada Srbije sve vise ulagati u nauku!Samo sto ce ovi protesti biti negativno iskorisceni od strane opozicije!

  3. Drugi deo recenice vazi sve dok u SANU postoje dinosaurusi i tkz srbi po profesiji poput Matije Beckovica, S.Avramov …i sl dobro placenih rodoljuba.

  4. Kako čujem najavili su i odgajivači Sijamskih riba boraca , da sutra izađu da protestvuju … jer nijedna kladionice ne prate njihove borbe!!!

  5. Na osnovu komentara zaključujem da i reciklirani radikali čitaju "Danas", što je ogroman napredak.

  6. Istina, zanimljivih li komentara. Izgleda da ste prenebregnuli da nauka ipak ima svoje specificnosti, pa oni kojima su recimo potrebni odredjeni instrumenti, tesko da mogu da ih prave u shupi. Sa drustveno-humanistickim naukama je isto, pa eto na primer, nase ministarstvo pokriva trosak odlaska na inostranu konferenciju jednom u dve godine, dok recimo ima eto zemalja u kojima redovni profesori samo za to imaju budzet od oko osam hiljada eura, koji ukoliko ne potrose prenose u iducu godinu. Pravimo mi dakako lepe konferencije i u Srbiji, to je cinjenica, medjutim valja reciprociteta radi otici jos negde, takva je priroda posla. Inace kada se sve djuture uzme, cesto imam utisak da je ova, kao i prethodna, kao i prethodna, kao i prethodna vlast samo preuzela ugaslu baklju za zamracenje tamnog vilajeta ili manje poetski svima je u interesu da misljenja nema, da narod bude sto manje obrazovan a sto vise zatucan, jer je takav nesposoban za razumnu kritiku. Ovde na zalost cesto vazi i pravilo da se pametni ne mesaju u politiku, sto je eto dalo rezultat in vivo. Tako da samo napred sa protestom Za Nauku!

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.