Maršruta Parade ponosa drugačija nego prethodnih godina: Kojim će ulicama Beograda šetati učesnici Evroprajda? 1Izvor: Belgrade Pride/Euro Pride 2022; Ilustracija: Danas/Ana Mihajlović

Za razliku od prethodnih godina, kada je Parada ponosa počinjala iz Ulice Kralja Milana i završavala se u parku Manjež, ove godine učesnike i ulesnice Europrajda 2022 očekuje drugačija maršruta.

Naime, okupljanje je zakazano za subotu, 17. septembar u 17 časova ispred Narodne skupštine.

Odatle će se šetati Dečanskom do “PrideHouse” u Domu Omladine, potom do Trga republike, Studentskog trga, Uzun Mirkove, Pariske, Bulevara Vojvode Bojovića do “PrideParka” na Kalemegdanu (Donji Grad) gde je planirana žurka.

Inače, Europrajd je najveća evropska manifestacija LGBTI+ zajednice i ove godine se u Beogradu održava od 12. do 18. septembra.

Biće organizovani brojni događaji – tribine, izložbe, predstave…

Kako je Danas ranije pisao, brojni evroparlamentarci biće na ovogodišnjem Europrajdu u Beogradu, a među njima su Terry Reintke, Malte Gallee i Rasmus Andersen iz Nemačke.

Takođe, MUP je, kako saznajemo, organizatorima obećao da će je, bez obzira na detalje šetnje, u potpunosti obezbediti.

Za sada nije poznato ko će od srpskih političara prisustvovati Prajdu, posebno ako se ima u vidu da Vlada Srbije još uvek nije formirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari