Martinović: Ove sudije su neprihvatljive

Skupštinski odbor "vratio" Visokom savetu sudstva spisak kandidata za predsednike 74 sudova

Ostavite komentar


  1. Martinovic je dobro informisan sto se tice ovoga i izlozio je realne argumente zasto oovakav predlog VSS-a nije dobar.

  2. Ma da mi lepo sacekamo do promene Ustava pa ce predsednik SNS-a da predlozi i postavi, ne samo predsednike vec i sudije. Siguran sam da ce se i Martinovic sloziti.

  3. Ni do sada nismo bili zadovoljni sudijama a ako se i sada predlažu po starom kriterijumu, ne piše nam se dobro. Sudstvo mora biti nezavisno a za to su nam potrebne sudije neokaljanog obraza, ljudi kojima je jedino važan zakon i pravo.

  4. pored navedenih primera :
    Primer iz Leskovca da je predlozen kandidat za predsednika suda, a istovremeno je njegova supruga Visi javni tuzilac u Leskovcu- kadija te tuzi kadija te sudi

  5. Čim to predlaže Martinović, mora da valja. Čovek sve zna, ne prima uzalud sedam plata.

  6. Pogledajte primer koji je predložio Visoki savet sudstva za predsednika privrednog suda u Nišu koliko ima krivične prijave i sudske postupke.Problem je u Visokom savetu koji je takođe kirumpiran i pojedini članovi saveta lobiraju za izbor pojedinih sudija.Nadam se da to rade bez nadoknade .

  7. Kada je 2009 ucinjena partiska likvidacija sudija, niko se nije pobunio. Zasto sada praviti dreku.

Ostavite komentar


Društvo

Saša Ilić: Stvarnost više niko ne prepoznaje 10

Saša Ilić: Stvarnost više niko ne prepoznaje

Rano detinjstvo je kao lebdenje u nekom vakuumu * Tim slikama se vraćamo celog života * Majka voli književnost i radi u gradskoj bolnici * Živim na periferiji gde se uglavnom nastanjuju izbeglice sa Kosova * Prvu priču, pod uticajem Džordža Lukasa, pišem u petom razredu * Iz vojske, zapravo iz rata, vraćam se u jesen 1992.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.