Matorčević: Ovoliko nasilja za samo par dana nije slučajnost 1foto FoNet/AP

Osumnjičeni za pucnjavu kod Mladenovca uhapšen je jutros u okolini Kragujevca, a potera za njim trajala je čitavu noć. Više od 600 pripadnika MUP-a i specijalnih jedinica pretresalo je lokacije u selima u više beogradskih opština – Mladenovcu, Sopotu, Grockoj, kao i na teritoriji Smedereva.

Urednik gročanskog portala Žig info Željko Matorčević, inače iz Pudaraca (opština Grocka), kaže za Danas da je preko trideset vozila specijalnih jedinica noćas bilo na teritoriji GO Grocka u mestima koja se graniče ili su blizu GO Mladenovac.

– Prema informacijama grđana, „specijalci“ su viđeni u Pudarcima, Umčarima, i Dražnju. Meni je neshvatljivo da toliko specijalnih jedinica celu noć juri jednu osobu. Nažalost, sve je to posledica „reformi“ koje su urađene u prethodnih deset godina. Sada sve te diplome i stručni ljudi koje je postavila ova vlada, dolaze na naplatu – navodi Matorčević.

Prema njegovim rečima, ovoliko nasilja za samo par dana, nije slučajnost.

– Neka kapisla je pukla i krenula je lančana reakcija. Ko zna šta ćemo sve još videti u narednom periodu. Ovaj narod je već pokoren i bez ispaljenog metka, i mi možemo samo da se nadamo najgorem. Nažalost, to je surova realnost u Srbiji gde, kako nas uveravaju predsednik i premijerka, sistem nije zakazao i funkcioniše. Toliko dobro, da imamo mrtve na sve strane – poručuje Matorčević.

Sinoć pre ponoći, u selu Dubona kod Mladenovca u oružanom napadu za koji se sumnjiči U.B. poginulo je osmoro ljudi, dok je 14 ranjeno.

Napad je počeo u selu Dubona, kada je iz automobila u pokretu mladić počeo da puca iz automatske puške, a nakon toga pucao je i u selima Malo Orašje i Šepšin.

Više o tragediji u Mladenovcu čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari