Večerašnji meč spada u grupu onih koji će se sigurno prepričavati s vremena na vreme. Kako se generacije budu smenjivale svedoci utakmice na stadionu Partizana podsetiće mlađe naraštaje na nešto veliko što su uradili fudbaleri iz Novog Sada i Jagodine.

Vojvodina – Jagodina

sreda, 20.00, arenasport1

Stadion: Partizan. Kapacitet: 32.710. Sudija: Boško Jovanetić (Užice).

Vojvodina: Žakula, Živković, Đurić, Babić, Nastić, Radoja, Poletanović, Milinković-Savić, Gaćinović, Alivodić, Stojanović.

Jagodina: Đuričić, Šimac, Živanović, Mihajlović, Milinković, Mitošević, Damjanović, Martinović, Cvetković, Šušnjar, Pešić.

 

Generacija pobednika finala Kupa Srbije završiće u almanasima, njihova slika biće okačena na svim vidljivijim mestima u klupskim prostorijama, a uspesima će se ponositi veći deo Banata i Pomoravlja. Vojvodina će večeras (20.00) sigurno želeti da se revanšira Jagodincima za prošlosezonski poraz u finalu nacionalnog Kupa, dok će popularni „ćurani“ pokušati da ponove uspeh Partizana koji je jedini zabeležio dva vezana trofeja u navedenom takmičenju, koje od 2006. ima naziv Kup Srbije.

„Lalama“ je ovo sedmo finale Kupa i nikada u klupskoj istoriji nisu uspeli da pehar donesu u Novi Sad. Motiva će imati na pretek, pogotovo što je trenutni sastav tima verovatno i najperspektivniji u Srbiji. Kapiten Radoja, Poletanović, Milinković-Savić, Gaćinović, Babić, igrači su o kojima će se tek pričati. Za pojedince poput Radoje, Poletanovića i Babića postoje ponude eminentnih timova iz Nemačke i Holandije, što samo govori da su na dobrom putu i u sigurnim rukama prekaljenog trenera i specijaliste za rad sa mladim igračima Branka Babića.

– Ne želim da opterećujemo igrače, želim samo da igraju lep fudbal. Jagodina je iskusan tim, dugo su na okupu i igraju dosta čvrsto. Fudbal će se igrati i posle srede, a mojim igračima je ovo prvo iskustvo i imaju šansu da urade nešto veliko. Jagodina je favorit i u maloj su prednosti – pokušao je Babić da rastereti svoje pulene.

Jagodina, kao poslednji osvajač Kupa i jedini tim koji je uspeo da uvrsti svoje ime uz Zvezdu i Partizan, kada je reč o najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju, ima dovoljno iskustva i znanja da ponovi prošlosezonski rezultat.

-Finale kupa je uz večiti derbi najveći praznik srpskog klupskog fudbala. Želim da svi akteri budu na pravom nivou i da napravimo spektakl. Vojvodina želi da u sedmom pokušaju osvoji kup, ali mi imamo ambicije da odbranimo trofej i to smo zacrtali kao cilj u ovoj sezoni. Vojvodina je mlada i poletna ekipa i mogu da kažem da igraju najlepši fudbal u Srbiji – pohvalio je rivala Mladen Dodić, trener Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari