Mecosopran Dragana Popović predvodiće Građanski preokret 1Foto: Građanski preokret

Upravni odbor Građanskog preokreta je za predsednika izabrao Draganu Popović, opersku pevačicu iz Zrenjanina, na konstitutivnoj sednici u novom sazivu.

Mecosopran Dragana Popović je član Građanskog preokreta od njegovog osnivanja 2014. godine, a tokom prethodne dve godine je bila zamenik predsednika.

Rođena je u Jagodini 1980. godine, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Živi u Zrenjaninu, a godinama uspešno nastupa na operskim i koncertnim scenama u zemlji i inostranstvu. Radi i u prosveti.

Ovdašnja, ali i šira javnost, upoznala ju je kao aktivistkinju kada je 2014. godine u svojevsrnom performansu zbog problema vode „Svi ćute a vode nema!“, sedela na gradskom trgu u Zrenjaninu.

Dosadašnji predsednik Dušan Kokot je prethodno podneo ostavku zbog uvećanih obaveza i profesionalnog angažmana u Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, a odlukom skupštine Građanskog preokreta ostao je jedan od njegovih zakonskih zastupnika.

Kokot je juče čestitao Dragani Popović na izboru i poželeo uspeh u radu, a zatim joj simbolično predao pečat organizacije.

Za zamenika predsednika Upravnog odbora Građanskog preokreta izabran je Ivan Živkov, poznati srpski sociolog.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari