Mediji: Aerodrom u Čeneju i još četiri aerodroma potpuno zatvoreni, suspendovane dozvole 1Foto: Printscreen/Youtube

Aerodrom u Čeneju, čiji je zvanični operater Aeroklub „Novi Sad“, potpuno je zabranjen za bilo kakvu upotrebu do daljeg zbog kršenja propisa, saznaje portal 021.rs.

U vanrednom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da ni nakon dva izrečena roka za otklanjanje nezakonitosti, Aeroklub „Novi Sad“ nije postupio po nalozima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

U Direktoratu je za taj portal potvrđeno da su potpuno zabranjeni za upotrebu i aerodromi Trstenik, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak, jer su vanredni inspekcijski nadzori Direktorata civilnog vazduhoplovstva pokazali da postoje neusklađenosti u postupanju operatera tih aerodroma.

Dodaje se da su vazduhoplovni inspektori nedavno operaterima tih aerodroma u dva navrata nalagali mere i ostavljali rokove za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza.

Nije navedeno koje su nepravilnosti u pitanju.

Iz Direktorata navode da suspenzije dozvole za korišćenje aerodroma, a s tim u vezi i mere potpune zabrane korišćenja aerodroma za obavljanje vazdušnog saobraćaja, „prestaju da važe istekom vremena na koje su izrečene ili rešenjem o ukidanju suspenzije, ako operater aerodroma otkloni uočene nezakonitosti pre isteka suspenzije i dostavi Direktoratu dokaz o tome“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari