Mediji pišu da je Muamer Zukorlić imao treću ženu: Mešihat demantuje, dok udovica kaže da je njen suprug poštovao šerijtske principe 1foto FoNet Marija Đoković

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) pozvao je medije i nadležne organe da zaustave “prljave napade na velikana bošnjačkog naroda” i diskreditaciju pokojnog sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

Oni su u saopštenju za javnost demantovali natpise u pojedinim medijima da se u njihovim prostorijama pojavila žena koja je donela dokument koji potvrđuje šerijatski brak sa Zukorlićem, zahtevajući njegovo nasledstvo, nazivajući ih “lažnim i zlonamernim”.

“Povodom vesti, u kojoj se grubo zadire i bestijalno tumači privatni život rahmetli (pokojnog) muftije akademika Muamera Zukorlića, Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamernim”, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je Zukorlić “nemerljivo doprineo poboljšanju odnosa Bošnjaka i Srba i vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe”.

“Naslovi i negativna kampanja na lik i delo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umesto kretanja napred i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze ostvarene rezultate”, zaključuju u Mešihatu i pozivaju vernike na uzdržanu reakciju na slične “naručene senzacionalističke tekstove”.

Glasine o vezi Zukorlića sa tadašnjom novinarkom jednog novopazarskog medija, a potom i trećem šerijatskom braku sa njom, bile su aktuelne u Novom Pazaru pre skoro deset godina, ali nikada nisu dokazane, niti je ona viđana u njegovom društvu, za razliku od supruga Umeje i Elme, sa kojima je imao osmoro dece.

Druga udovica Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić, objavila je na Instagramu, reagujući na poslednje natpise u medijima, da je on bio veliki čovek, dobar musliman, divan suprug i još divniji otac.

“Ubeđena sam, ukoliko je istina, da je muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke. Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on i njegov tim ovom regionu, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vreme njegovog života”, napisala je ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari