Umro Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija

Ostavite komentar


    1. Covek protestuje preko 20 godina, jer se borio za pravedan cilj ali evo i posle 20 godina smo u istom haosu. Počivaj u miru, a na nama mladima je da opravdamo njegovu težnju za pravedne promene. Nadam se da cemo bar mi dočekati da izaberemo pravu vlast. Jer grešimo već 30 godina.

      1. Neka mu je laka yemlja. O pokojniku sve najbolje. Čovek ne protestvuje 20 godina, čovek na ovim prostorima protestvuje mnogo duže. I šta se dešava? Ništa. I ovaj bagerista je nekada bio mlad. Ostario je isto kao što ćete ostariti i vi mladi. Pravedne promene neće doći ni bagerom, niti će ih doneti neki novi bagerista. Prava vlast, takodje neće doći sa strane. Ona je produkt gradjana Srbije. Prema tome, kada se mi popravimo, kada mi postanemo „pravi“ možda ćemo imati i „pravu vlast“. Mada sumnjam. Najteže je pobediti i popraviti sebe. Uvek su krivi oni drugi. Tako je mislio i ovaj Džo bagerista.

  1. Jedan jedini cilj ovih protesta treba da bude – kontrola umrlih i zarazenih od covid-19 u prethodnih mesec dana, ali od strane svih opozicionih predstavnika, novinarskih udruzenja i novinakih kuca i uglednih ljudi uz javno iznosenje zakljucaka na RTS-u. Posto se u tom delu masovno laziralo po svemu sudeci, to bi i bila tempirana bomba za ovaj kartel na vlasti. Istina je ovde jedino resenje jer je trenutak za to pravi dok je jos sveza tema i realno je lako uraditi takvu proveru.

    1. Kojih dodirnih tacaka imaju ta dva coveka, nije mi jasno? Kako si ih doveo u vezu? Totalno suprotni svetovi. Saucesce porodici.

    1. Poslije smrti sve najljepse. Zasto ne rekoste da je on dobio azil u Germaiji, ali tek posto je „srusio“ skupstionu bagerom. Kako to da je dobio azil kad su „njegovi“ dosli na vlast. Pametnom dosta. (I ne brisite komentare ako ste za razlicita misljenja, kako volite da se predstavljate)

      1. Nisi shvatio poentu.
        Nema tu „njegovih“. Čovek je UVEK bio opozicija, čak i kad ona dodje na vlast.
        Kao svaki normalan čovek.

    1. Sta to bese SPO? Je l’ to oni sto su neko reme zarili i palili u Beogradu a onda su se povukli 5.10.2000.? Sad ih ima ukupno dvoje, jedno u UO NIS-a a drugo pod skutima Vladaoca za koga kaze da je „apostol Pavle“. Izdali su oni 9.3.1990.

  2. Dzo Bagerista,Maki Arsenijevic,Branci Nikolic,sudija Simeunovic.jedini istinski heroji petog oktobra,kojima su se ideali obili o glavu dok su drugi koji su se na konto njihove hrabrosti postali petooktobarski prvoborci u medjuvremenu toliko profitirali na celoj prici da su danas ultrabogatasi kojima na pamet ne pada da stanu protiv ovog danasnjeg zla koje za razliku od onog iz 2000-te koji je jasno na umoru,preti da nas jase kao crnogorski sabrat,decenijama,gde su revolucionar Marovic,gde je druzina sa Beverli Hilsa(Labus,Djelic,Pitic…),nismo se jos sa njima obracunali a rusili bi Vucica,i dalje nam je za sve kriv odavno upokojeni na sve nacine Milosevic.e ovaj covek je vrlo brzo uvideo o cemu se tu radi,mozda je nakon „revolucije“ nastavio da zivi tesko,da trpi ponizenja i od onih zbog kojih je rizikovao zivot ali nije pobegao od sebe,ostao je dostojanstven do kraja,tako i umro a to je najvaznije zadrzati sopstvenu slobodu i dostojanstvu zato pocivaj u miru dobri covece,zasluzio si

  3. Simbol protesta na kojima sam učestvovao, a on bio pravi, hrabar čovek. Počivaj u miru prijatelju.

  4. Covek dosao sa bagerom na protest,a ostalo je istorija.
    A sad vecinu mrzi i da proseta do protesta… strasno.
    Zato nam je ovako.

    Pocivaj u miru.

  5. „Život i delo“ Ljubisava Đokića govori više od bilo kojih „za“ i „protiv“ naslova u sredstvima javnog informisanja.
    Tog „promašenog“ 5-og oktobra Ljubisav je kao i stotine hiljada drugih „srišio“ jedan a doveo drugi režim oličen u „sa ko’ca i konopca“ skupljenom političkom „elitom“. U godinama koje su usledele Ljubisav je nadajući se boljem životu i dalje radio svoj posao i otišao u penziju (za vreme ostog režima kome je „pomogao“ da se dokopa vlasti) od koje je, prema sopstvenim rečima, jedva preživljavao. Za to vreme ta ista politička „elita“ je višestruko uvećala svoju imovinu, naselila Vračar, Senjak i Dedinje i postajala vlasnik „uspešnih firmi“. Potom isti izgube „poverenje građana“, ali sa dubokim džepovima, nakon čega ih nasleđuju sledeći. I opet u krug, ringišpil radi „za sve pare“. Nameće se zaključak da svakim „demokratskim promenama u interesu građana Srbije“ , gubi stotine hiljada „Ljubisava“, a sa druge strane itekako dobro profitiraju (od te iste demokratije) političke „elite“.
    Nikada se mi nećemo opametiti.
    Jedino rešenje – totalni reset! I dograditi kapacitete u Zabeli i Mitrovici!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.