Medijska slika Jovanke Broz

Predstavljena knjiga "Uspon i pad 'prve drugarice' Jugoslavije"

Ostavite komentar


  1. Ona je bila glupaca koju je Broz iskoristio da podvali Srbima nacionalne projekte ne-Srba a narocito Hrvata posle sranja sa Jasenovcem. I u tome je vise nego uspeo. Obzirom da je na svadbi on bio starozenja, vise nego dva puta stariji od nje, jedina dilema je da li je ona ostala ‘virgo intacta’…

  2. Tek na intervenciju Indire Gandi, koja je je svoj dolazak na sahranu Titu uslovila i Jovanikim prisustvom, doticnoj “prvoj drugarici“ dozvoljeno je da na istoj i prisustvuje. Ono sto je fama je cinjenica da Jovanka rec nije progovorila od Titove smrti a zivela je kao pseto zaboravljeno u izuzetno teskim materijalnim i zdrastvenim okolnostima. Cak i bez licnih dokumenata. Razumem da je cutala do 1991. pa i za vreme Slobe alo pose oktobra 2000. ona i dalje cuti i miri se sa svojom sudbinom. Nikako ne razumem zasto. Nema komentar ni na progon svojih Licana iz Hrvatske 1995. Valjda joj je ;icni interes bio imperativ. Samo, ne znam koji kada je zivela u bedi i totalnoj izolaciji. Vreme UDBE je proslo ali to ona nije zelela da shvati i svoj zivot uzme u svoje ruke i preokrene vlastitu sudbinu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.