Među poginulima u nevremenu na Halkidikiju nema državljana Srbije 1Foto: FoNet/AP

Među stradalima u velikom nevremenu koje je zahvatilo grčko poluostrvo Halkidiki nema srpskih državljana, izjavila je konzulka Srbije u Solunu Dragana Glišić za televiziju N1.

Glišić je kazala da je u sinoćnoj oluji jedna državljanka Srbije povređena i smeštena u bolnicu.

„Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju da ima naših državljana nastradalih. Dobili smo jedino informaciju da je povređena jedna naša državljanka, trenutno je u bolnici. Ispitujemo da vidimo ko je u pitanju, ne znamo konkretno ništa, gde je bila, preko koga je došla“, kazala je Glišić.

Ona je navela da se srpski državljani za sada nisu javljali konzulatu u Solunu, ali je dodala da razlog za to može da bude prekid veza, pošto nema struje ni inteneta.

„Naravno da ćemo to da pratimo, možda i da odemo na mesta gde ima naših državljana najviše. To su Nea Modanja, Nea Kalikratija, Nea Flogita, tu je najveći udar bio“, rekla je Glišić.

Ona je dodala da je oluja pogodila prvi i drugi prst Halkidikija, ali da je na drugom bila slabija nego na prvom.

Među poginulima u nevremenu na Halkidikiju nema državljana Srbije 2
Foto: FoNet/AP

U velikom nevremenu koje je sinoć zahvatilo Halkidiki poginulo je šest ljudi, a povredjeno oko 65, od kojih je 35 smešteno u bolnice.

U Nea Plaji je 54-godišnja Rumunka poginula kada se srušio krov taverne u kojoj je bila, a njeno dete je podleglo povredama tokom noći.

Čeh i njegovo dvogodišnje dete poginuli su u Nea Potidei kada je na njih palo drvo.

U Sozopoliju su vetar i bujica isprevrtali i zdrobili kamp-vozilo u kojem je bilo troje ljudi, od kojih je dvoje Rusa izgubilo život. U tom mestu spaseno je 20 ljudi.

Oluja je obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestalo struje i blokirani su putevi. Na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje.

Prema rečima očevidaca, oluja kakvu mnogi ne pamte trajala je 20-ak minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari