Među uhapšenim Zrenjanincima i žena kojoj danima prete 1Foto: Pokret ujedinjenih fantoma

U Zrenjaninu danas uhapšeni su Minja i Sonja Pernat, Danilo Đeković, Petar Petrović, Slobodan Đurin, Filip Petrović, Dejan Janjić i Dario Lukinić.

Kako je navedeno u Pokretu ujedinjenih fantoma, na protestu u Zrenjaninu učestvovali su članovi Stranke slobode i pravde, Pokreta Ujeidnjenih fantoma i građanski aktivisti kako bi ukazali na katastrofalno stanje u državi i donošenje zakona koji su u suprotnosti sa interesima građana Srbije.

Oni su uhapšeni nakon što su razvili transparent sa natpisom “Dosta smo pili laži” na parkingu kod stare pijace u Zrenjaninu, gde su autobusi sa pristalicama SNS trebali da krenu za Beograd na kongres stranke. 

Grupa ljudi im je prišla, objašnjava Miljan Čičić iz Pokreta ujedinjenih fantoma, i počela da ih udara i tuče. 

“Neki njihovi maskirani batinaši su nas napali, udarali su ljude. Policija s epravila da ih ne vidi. Nakon sukoba pojavila se hitna pomoć, koja je jednog od naših članova odvezla u bolnicu.Njemu je prućena pomoć i otpušten je kući. Ostali su odvedeni u policijsku stanicu i zadržani, zato tražimo da ih smesta oslobode” kaže Miljan Čičić.

Među uhapšenim Zrenjanincima i žena kojoj danima prete 2
Foto: Pokret ujedinjenih fantoma

Među uhapšenima je ekonomistkinja Sonja Pernat, članica Stranke slobode i pravde iz Zrenjanina, koja je poslednjih nedelja na meti različitih grupacija koje deluju u Zrenjaninu. 

Njeno hapšenje danima su prizivali pripadnici pojedinih zrenjaninskih udruženja i aktivisti, prebacujući joj komentare na društvenim mrežama a proteklog vikenda, na promociji koju je SSP organizovao u Novom Sadu, jedan od zrenjaninskih aktivista napao ju je i verbalno pred Marinikom Tepić. 

Stranka slobode i pravde zatražila je da privedeni građani, od kojih su većina njihovi članovi, budu pušteni na slobodu.

Kako su naveli, policija je sprečila građane da mirno blokiraju odlazak zaposlenih iz javnog sektora na miting SNS, a pre toga su maskirane ososbe  koje policija nije ni legitimisala napale njihove čllanove i građane.

Poverenica GO DS Alisa Kockar osudila je današnje nasilje policije i kriminalnih grupa, kao i činjenicu da je policija uhapsila veliki broj građana od Zrenjanina do Požege i Valjeva.

“Zahtevamo da naši sugrađani i svi drugi građani Srbije odmah budu pušteni na slobodu, a da nadležne institucije procesuiraju one koji su pokušavali šipkama, čekićima i šakama da brane režim Aleksandra Vučića – navela je Alisa Kockar.

Ona je poručila da Demokratska stranka nudi besplatnu pravnu pomoć svim povrešenim i privedenim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari