Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da je uvođenjem crnogorskog jezika u nastavni program „jasna provokacija režima“. Po njegovim rečima, time se skreće pažnja javnosti sa problema ekonomske krize i kriminala na identitetska pitanja.


Medojević je rekao da Ustav Crne Gore nije bilo kakva prepreka da srpski jezik ostane u obrazovanju, kao što je to do sada bio slučaj i obećao da će, kada opozicija preuzme vlast pored crnogorskog, srpski jezik biti vraćen u obrazovni sistem.

„Ustav, za koji je glasao i PzP omogućava potpuno ravnopravan tretman svih jezika u Crnoj Gori. Radi se jednostavno o jasnoj provokaciji režima koji želi da skrene pažnju javnosti sa problema ekonomske krize i kriminala na identitetska pitanja“, naveo je Medojević u izjavi podgoričkom „Danu“. On je podsetio i da je veliki broj birača koji govore srpskim jezikom glasao za vladajuću Demokratsku partiju socijalista i tako joj dao mandate da usvajanjem ovakvih zakona direktno ugrožava osnovna ljudska prava građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari