Pobednik 7. memorijalne trke „Dragutin Tomašević“, posvećene prvom srpskom olimpijcu rođenom u selu Bistrica u opštini Petrovac na Mlavi, je Mirko Petrović iz užičke Mladosti. Stazu dugu 10.078 metara od Bistrice do Petrovca on je pretrčao za nešto više od 30 minuta.


– Ove godine u odličnoj sam formi i pobedio sam gotovo na svim uličnim trkama u Srbiji ali i na prvenstvu Balkana u krosu u Kragujevcu. Prvi put sam trčao na stazi u Petrovcu i drago mi ješto sam pobedio. Staza je teška i valovita ali prolazi kroz prelepe predele i lako sam je savladao. Organizacija na ovoj trci bila je odlična i dolaziću i narednih godina a ova trka jedna je u nizu u okviru priprema za Kup Evrope u Novom Sadu na kome ćemo pokušati da reprezentaciju Srbije uvedemo u „A“ grupu Evrope. Predstoji mi i miting 11. juna u Moskvi na kome ću pokušati da poboljšam svoje vreme na 5.000 metara, otkriva svoje planove reprezentativac Petrović.

Prošlogodišnji pobednik ove trke Darko Živanović iz Kragujevca kaže da mu je žao što nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh ali mu je drago što je ponovo učestvovao na ovoj trci.

– Dao sam svoj maksimum ali nisam uspeo za malo da odbraim titulu. Ova staza deluje na prvi pogled lako ali je veoma zahtevna i ja ću ponovo doći da trčim u Petgrovcu. Sada se kao član reprezentacije Srbije pripremam za Kup Evrope u Novom Sadu i nadam se da ćemo na domaćem terenu uspeti da izborimo povratak u „A“ grupu – ističe Živanović.

U memorijalnoj trci u Petrovcu, sem profesionalnih atletičara, učestvovala su deca predškolske ustanove „Galeb“, učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. Pobednicima su, uz prisustvo čelnika lokalne samouprave i predsednika Sportskog saveza Srbije Daneta Korice, nagrade uručene na Gradskom trgu ispred spomenika Dragutinu Tomaševiću, prvom srpskom učesniku na Olimpijskim igrama u Stokholmu koji je trčao maraton a na otvaranju nosio zastavu Kraljevine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari