Opštinski odbor G 17 Plus u Somboru ocenio je da izgradnja fabrike ženskog rublja italijanske kompanije Kalcedonija u Somboru predstavlja značajan korak u rešavanju problema nezaposlenosti, te da ovaj grad treba da iskoristi pogodnosti svog geografskog položaja, jer se nalazi na tromeđi Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Opštinski odbor G 17 Plus u Somboru ocenio je da izgradnja fabrike ženskog rublja italijanske kompanije Kalcedonija u Somboru predstavlja značajan korak u rešavanju problema nezaposlenosti, te da ovaj grad treba da iskoristi pogodnosti svog geografskog položaja, jer se nalazi na tromeđi Srbije, Mađarske i Hrvatske. Ova stranka se zalaže za izmenu Prostornog plana, time i Detaljnog urbanističkog plana Sombora, odnosno da se ovim dokumentima definiše izgradnja saobraćajnice od graničnog prelaza u Bačkom Bregu do Vrbasa.
Reč je o 35 kilometara puta kroz somborsku opštinu, a na konferenciji za štampu naglašeno je da je Mađarska već osposobila granični prelaz Bački Breg-Hercegsantovo i za teretni saobraćaj. Značajna pažnja morala bi se posvetiti i plovnom putu kanalom Dunav -Tisa-Dunav, jer bi omogućio razvoj mnogih delatnosti u somborskoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari