Mesec borbe protiv raka u Vranju: Sutra besplatni preventivni pregledi u cilju otkrivanja eventualnih malignih bolesti 1Foto: Dušan Pešić

Društvo onkoloških pacijenata Vranje, u saradnji sa jednim privatnim domom zdravlja, organizovalo je akciju besplatnih preventivnih pregleda povodom meseca borbe protiv raka. Stručnjaci ove zdravstvene ustanove obaviće sutra 30 besplatnih pregleda i to analizu krvne slike i ultrazvuk abdomena i dojke.

Kako kažu iz Društva onkoloških pacijenata, ovom akcijom želeli su da obuhvate, pre svega, zdrave ljude jer je preventiva vrlo bitna u dijagnostikovanju svih bolesti, a posebno karcinoma.

„Većina ljudi zbog korone nije išla na redovne godišnje preglede, što se odrazilo na povećanje broja obolelih od karcinoma i to u uznapredovaloj fazi. Na to svojim delovanjem ukazujemo gotovo svakodnevno, ali sada smo otišli korak dalje i uz nesebičnu podršku tog privatnog doma zdravlja organizovali prvu konkretnu akciju“, poručuju članovi udruženja.

Ističu da će nastojati da ovakvih pregleda bude više, jer se samo tako može preventivno delovati.

„Članovi našeg udruženja znaju šta je bolest i šta ona donosi, zapravo odnosi, tako da ćemo činiti sve u pružanju podrške“, poručuju iz vranjskog Društva onkološkoh pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari