Meštani Čortanovaca i Kreni-Promeni održali protest ispred Opštine Inđija zbog izmeštanja železničke pruge 1ilustracija Foto: N1/Sanja Kosović

Meštani Čortanovaca i Inđije i pokret Kreni-Promeni su danas održali protestni skup ispred zgrade Opštine Inđija gde su imali jasnuporuku zbog izmeštanja železničke stanice koja je postojala 139 godina, sa zahtevom da se ta stanica vrati, saopšteno je Danas.

“Došli smo da ih podsetimo da su i Čortanovci mesto u kom ljudi žive i rade, mesto koje sa vikendašima obuhvata oko 15.000 ljudi, a kojima je uskraćena jedna od osnovnih životnih potreba, a to je potreba da putuju iz Čortanovaca u okolna mesta. Mnogi od meštana nemaju automobile i ta stanica im jejedino moguće sredstvo za put”, kažu iz pokreta Kreni-Promeni.

Tokom današnjeg protesta građanima su se obratili Lana Šepelj i Pavle Radosavljević koji su ponovili zahteve protesta i ukazali na genezu događaja i problema.

Tokom protesta se desio i incident kada je radnik iz obezbeđenja Opštine Inđija nasilno izbacio novinarku lokalnog onlajn portala IN medija Vericu Mariničić iz zgrade opštine.

“Zakon o javnom informisanju i medijima zabranjuje diskriminaciju novinara i sakcioniše povredu slobode javnog informisanja zloupotrebom službenog položaja i javnog ovlašćenja. Pružamo podršku Verici Marinčić i zahtevamo od nadležnih organa da reaguju”, navode iz Kreni-Promeni.

Iz pokreta naglašavaju da se borba nastavlja i da će meštani Čortanovaca dobiti stanicu koju zaslužuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari