Meštani Drena traže da se obustave radovi, odlučili da noć provedu na ulici 1Foto: Shutterstock/Roman023_photography

Meštani Drena odlučili su da noć provedu na ulici u blizini mesta gde se izvode radovi koje je jutros teškom mehanizacijom započela Vlada u Prištini, a koje obezbeđuju pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić, meštani su odlučili da ovu hladnu noć provedu van svojih domova.

„Oni su odlučni u nameri da noć provedu pod otvorenim nebom, ne žele da idu kućama. Istrajni su i odlučni u nameri da ne dozvole da im se otima imovina i da se na njihovim imanjima gradi bilo kakva policijska baza, jer taj objekat nije u interesu naroda koji živi ovde“, rekao je Todić.

On napominje da meštani kategorički traže da se obustave radovi koji su jutros započeti.

„Zahtevaju da se prestane sa radovima i da se ova odluka povuče, jer oni ne dozvoljavaju gradnju baze i rešeni su da istraju u tome. Ja sam uz svoj narod i ostaću uz njih“, poručio je Todić, koji se u selu Dren nalazi sa okupljenim građanima i njihovim porodicama.

Tokom večeri meštanima su se pridružili i njihovi rođaci koji im daju podršku u zahtevima za povlačenje odluke koje je kosovska vlada donela 16. januara, u kojoj je predviđena eksproprijacija više od 80 hektara zemljišta u opštini Leposavić.

Stanovnici Drena su se okupili danas, odmah nakon saznanja da su počeli radovi na putu koji vodi od magistrale iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku i brda na kojem je izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta.

Koordinator akcije, potpukovnik Kosovske policije Veton Eljšani, rekao je da će tu biti granična policijska stanica i da policija samo izvršava odluku Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari