Meštani Krnjače blokirali put, traže izgradnju kanalizacije 1(Arhiva) Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Meštani beogradskog naselja Krnjača blokirali su danas put ka Zrenjaninu zahtevajući izgradnju kanalizacione mreže, koju im je 2019. godine obećao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okupljeni stoje na pešačkom prelazu noseći transparente „Kanalizacija šarena laža“ i „Naselje bez kanalizacije“.

Predsednik udruženja građana „Komšija iz Krnjače“ Dragomir Stanković izjavio je FoNetu da ovim protestom upozoravaju nadležne i cilj im je da skrenu pažnju gradskim čelnicima i opštinskoj vlasti.

„Ako ovim tempom nastave sa radovima oko izgradnje kanalizacije u Krnjači, biće im potrebno još 100 godina da je završe“, rekao je Stanković.

On je podsetio da je 2022. godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio radove na izradnji kanalizacije, a nova gradska vlast ponovo traži da se nađe izvođač radova.

Građani okuipljeni na današnjem protestu traže vraćanje crpnih pumpi,  čišćenje kišnih kanala i besplatno pražnjenje septičkih jama koje bi, do trajnog rešenja kanalizacione mreže, obavljalo javno komunalno preduzeće.

Predsednik Srbije rekao je u junu 2019. godine da je „dao nalog i da se radi po hitnom postupku projekat za izradu kanalizacione mreže“.

„Računajte da kompletna projektna dokumentacija bude gotova do kraja januara, a krajem februara, prvih dana marta krećemo u izgradnju kompletne kanalizacione mreže“, rekao je Vučić meštanima naselja Krnjača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari