Meštani sela Dadince već dva meseca na barikadama sa namerom da spreče izgradnju treće mini hidroelektrane 1Ilustracija Foto: Shutterstock/Gerhard Pettersson

Meštani sela Dadince kod Vlasotinca su već dva meseca na barikadama sa namerom da spreče izgradnju treće mini hidroelektrane na Rupskoj reci, dok lokalna vlast u Vlasotincu i dalje čeka odgovor iz Ministarstva građevine.

Dadinčani barikadama žele da spreče vlasnika i investitora iz Kumareva da započne radove na njihovoj Rupskoj reci kako bi na njoj izgradio treću MHE, objavio je portal JUGpress.

„Ni posle skoro dva meseca nema nikakvih pomaka, sve je, nažalost po starom. Mi smo i dalje po ceo dan na barikadama u nadi da će se ovaj problem najzad rešiti. Za sada smo u vrlo nezavidnoj situaciji, jer prisustvom na barikade moramo čuvati našu svetu reku, koja je naš najveći prirodni potencijal i koga ne smemo ni po koju cenu da izgubimo”, rekao je predsednik mesne zajednice Dadince Goran Stojiljković.

Rupska reka „život znači za skoro 15.000 stanovnika iz vlasotinačke i leskovačke opštine“ koji, kroz vodovodnu mrežu, vodu iz reke koriste za piće i za sve ostale potrebe, navodi portal, koji je uz priču iz sela dadince objavio fotografije nekoliko desetina meštana, okupljene uz vatru u centru sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari