Mihajlović: Cilj kongresa bolji odnosi sa Amerikom 1Foto: MGSI

Cilj Kongresa srpsko-američkog prijateljstva je proširivanje i poboljšanje veza između dva naroda i dve države, ocenjeno je danas na otvaranju tog kongresa.

Smisao kongresa je da radimo na proširivanju odnosa, a mi koji se bavimo politikom treba da kažemo koliko je toga urađeno u odnosima dve zemlje, jer mi se čini da se o tome ne govori, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da SAD podržavaju Srbiju na njenom evropskom putu i da je ta zemlja obezbedila oko milijardu dolara pomoći i tako postala jedan od najznačajnijih donatora Srbije.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat je rekao da SAD vide Srbiju kao dugogodišnjeg prijatelja i dodao da je svaki napor da se to prijateljstvo proširi dobrodošao.

Skat je rekao da je spisak uvaženih srpskih naučnika, pronalazača, vojnika, umetnika, sportista i drugih ljudi u Americi dugačak, koliko je impresivan i podsetio na savezništvo u oba svetska rata.

Najteži test veza naša dva naroda bila je politika Slobodana Miloševića i to treba da prihvatimo i idemo dalje, odnosno da se vratimo na mesto gde smo uvek bili, istakao je Skot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari