Mihajlović: Elektrodistribicija Srbije treba na vreme da počne pripreme za grejnu sezonu 1BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović istakla je danas u razgovoru sa predstavnicima Sindikata radnika „Elektrodistribucije Srbije“ (EDS) da treba na vreme početi sa pripremama za grejnu sezonu.

Ona je sa predstavnicima tog sindikata razgovarala o mogućnostima za efikasnije funkcionisanje EDS-a, održavanju distributivne mreže i pitanjima važnim za položaj zaposlenih u ovom preduzeću, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„EDS je važno preduzeće u energetskom sistemu, posebno u uslovima energetske krize, kad je potrebno da budemo zajedno i da uradimo sve kako bi elektroenergetski sistem bio stabilan i spreman za zimu. Ministarstvo neguje partnerski odnos sa svim sindikatima i verujemo da samo u saradnji države, poslovodstva i sindikata možemo da budemo uspešni“, rekla je Mihajlović.
Kako je saopšteno na sastanku je istaknuta važnost blagovremenog izvodjenja radova na održavanju kao deo priprema elektroenergetskog sistema za grejnu sezonu.

Predstavnici Sindikata radnika EDS-a govorili su o problematici u vezi sa održavanjem distributivne mreže, predlozima za povećanje efikasnosti kroz unutrašnju reorganizaciju i pregovorima o zaključenju kolektivnog ugovora kod poslodavca.

Kad je reč o unutrašnjoj organizaciji EDS-a, na sastanku je rečeno da je Ministarstvo spremno da podrži sva rešenja o kojima se dogovore sindikat i poslovodstvo EDS-a koje bi obezbedilo efikasnije funkcionisanje sistema, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari