Mihajlović: Omogućiti Romima jednake uslove kao i svim ostalim građanima Srbije

Ostavite komentar


  1. Zašto sklanjate moj komentar, šta je tu problematično? Ponoviću: E čovekoljubci, znate li kakvu ste nepravdu napravili nama romima (ciganima)? Na našem jeziku rom znači čovek. Da li to može biti naziv za narod, odnosno naciju? Postoji li išta uvredljivije od toga?

  2. Zašto sklanjate moj komentar, šta je tu problematično? Znate li kakvu ste nepravdu napravili nama romima (ciganima)? Na našem jeziku rom znači čovek. Da li to može biti naziv za narod, odnosno naciju? Postoji li išta uvredljivije od toga?

      1. A zašto ne pitate Ministarku zašto se nije pozabavila zapošljavanjem roma, sad kad je bio prijem na neodređeno vreme u školama i vrtićima. Postoje pedagoški asistenti u obrazovnim ustanovama koji rade po 7,8, 10,15 godina na određeno vreme sav taj period. I sad kad je bilo zapošljavanje za stalno svi su dobili rešenja od nastavnika do čuvara svinja, samo za asistente nemože prijem u stalni radni odnos. Pa bih voleo da je pitate nju, ministra prosvete, premijerku ili naj bolje predsednika., da nije to slučajno samo zato što su Romi u pitanju, slučajno da nije. A koliko su para dobili na racun roma, mogli su svim Romima kuće na Dedinje da naprave. Prekršila su ustav, pravo na rad, zakon o zabrani diskriminacije i svašta još. Takodje svi asistenti aju istu platu što ‘ije u redu i oni nemaju motivaciju da se doskoliju kad a istu platu, SAD će oni da kažu pa za to radno mesto je predviđena ta plata. U redu ali zašto onda učitelj sa 5,6,7 stepenom nemaju istu platu, nego po visini stručne spreme, što znaci da je u pitanju čista diskriminacija i ništa više. Molim vas da ih to pitate. Jer ovo je sramota velika.

  3. Zašto sklanjate moj komentar, šta je tu problematično? Ponoviću: Znate li kakvu ste nepravdu napravili nama romima (ciganima)? Na našem jeziku rom znači čovek. Da li to može biti naziv za narod, odnosno naciju? Postoji li išta uvredljivije od toga?

  4. Tzv. Privremeno raseljena lica ,izbeglice iz ratova,koje Srbija nije vodila,zbrinuli smo na visoke funkcije,u migracije,u sivu ekonomiju…Sve za ovih 30 -ak godina…Cini mi se da Romi,ipak imaju svoje lidere,te je ovo nametanje ministarke-cista demagogija…Sto bi rekao predsednik Srbije…I to u granicama Srbije ,manje od AVNOJ-a…!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.