Mihajlović: Zakon o rodnoj ravnopravnosti osnov za društvo jednakih mogućnosti 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da predloženi zakoni o zabrani diskriminacije i o rodnoj ravnopravnosti predstavljaju bazu za stvaranje društva jednakih mogućnosti za sve građanke i građane Srbije, kao i da veruje da će biti usvojeni u Skupštini Srbije.

Mihajlović je istakla da ne razume zašto bi bilo kome smetalo da žene, kao i muškarci, imaju jednake uslove da žive, rade i razvijaju se.

„Ne vidim logiku u tome da je nekome prihvatljivo da jedan deo stanovništva, a žene čine više od 50 odsto populacije, bude diskriminisan, trpi nasilje, nema iste mogućnosti za zaposlenje, zarađuje manje za isti rad, a pritom su obrazovanije. Da ne govorim o ženama na selu, samohranim majkama, Romkinjama, koje su žrtve višestruke diskriminacije“, kazala je Mihajlović.

Ona je poručila da „kada shvatimo da jednaka prava ne ugrožavaju nikoga i da samo takvo društvo može da napreduje, biće nam svima bolje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari