Đorđe MiketićFoto FoNet/ Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić uputio je danas pretnje poslaniku stranke Zajedno Đorđu Miketiću, poručivši mu da “neko poseduje i slike njegove porodice”, revoltiran Miketićevim pitanjem u vezi njegovog stana u Barseloni.

Narodni poslanik poručuje za Danas da ukoliko se nešto desi njegovoj porodici, znaće na koja vrata treba da pokuca, “makar ta vrata bila i u inostranstvu”.

– Bivši gradonačelnik Beograda je poznat po pretnjama i divljem upravljanju gradom. Na moje konkretno pitanje o njegovoj imovini u inostranstvu, uzvratio je pretnjama da „poseduje nekakve slike moje porodice“. Šapić nikako da nauči da kao javni funkcioner, makar i bivši, građanima, kao i Agenciji za borbu protiv korupcije, mora staviti na uvid svu njegovu imovinu i finansijske tokove – ističe Miketić.

On dodaje da postoji predmet u policiji gde Šapić preti vlasnici restorana Košnica i njenoj deci, ali, kako kaže, ministar Gašić ovaj predmet drži zaključan u fioci.

– Mene pretnje neće uplašiti, naprotiv, još jače ću se boriti za Beograd bez nasilja i nasilnika, makar oni bili gradonačelnici ili drugi članovi SNS kartela. Ukoliko se nešto desi mojoj porodici, znaću na koja vrata treba da pokucam, makar ta vrata bila i u inostranstvu – zaključuje Miketić.

Podestimo, poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić upitao je danas gradonačelnika Beograda da li živi u Beogradu ili u Barseloni gde mu, kako sam tvrdi, živi porodica. Šapić je, međutim, to pitanje shvatio kao napad na njegovu porodicu i zauzvrat uputio pretnje porodici poslanika Miketića.

Na konferenciji povodom početka uklanjanja ugostiteljskih splavova, Šapić je na Miketićevo pitanje o stanu u Barseloni, ponovio svoju raniju izjavu da je 3. maja, kada se u osnovnoj školi u Beogradu dogodilo masovno ubistvo, bio sa svojom porodicom koja više od osam godina živi u inostranstvu. A potom se osvrnuo i na Miketićevu porodicu, poručivči da neko ima i njihove slike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari