Igrao se Partizan sa živcima svoji navijača protiv Metalca dobrih 20 minuta prvog poluvremena koje je završio sa minusom od 11 poena, da bi na kraju, utisak je na gurku i sirovu snagu centarske linije prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima (84:77).


Nakon trijumfa nad Valjevcima crno-beli mogu da odahnu i da smatraju da su skinuli rezultatski maler, ali ih i dalje igrački deo baksuzluka nije napustio. Naprotiv, duel sa poslednje plasiranim timom na Jadranu pokazao je da Partizan zaista ima, možda i nerešive probleme, u spoljnoj liniji. Sve dok se u bekovskoj liniji ne pojavi prekaljeni plejmejker i Dragan Milosavljević potpuno ne oporavi, navijači srpskog šampiona sa razlogom će imati „puna usta“ kritika na račun, pre svega, Tepića i Daloa. Tim pod njihovim vođstvom na parketu deluje kao potpuno raštimovani orkestar koji se pre zvaničnih nastupa gotovo ni ne sastaje. U takvim okolnostima, odmah po dolasku, Milan Mačvan dodatno je opterećen. Uprkos tome što je sve vreme bio u trenažnom procesu, post od nekih šest meseci bez zvanične utakmice, ostavio je traga. Mačvan se već na ovosezonskom debiju protiv Banvita požalio na bol u predelu zadnje lože desne noge, a zatim je u duelu sa Metalcem morao da se „preda“ jer je bol postao znatno jači.

– Protiv Banvita je osetio bol u zadnjoj loži. Milan mi je rekao da može da igra… Urađen je ultrazvuk, nikakvih oštećenja nije imao, pa smo pokušali i protiv Metalca. Nažalost opet se uhvatio za ložu. Uradićemo preglede. Mislim da ga nećemo voditi u Jerusalim (na meč protiv Hapoela u Evrokupu) iz predostrožnost, jer nam je meč sa Igokeom u ovom momentu važniji – iskren je Vujošević.

Trener Partizana, posle sedam ovosezonskih utakmica, morao je javnosti da prizna da Tepić, zamenik kapitena, igra zaista loše. Nakon meča sa Metalcem, deo razloga za lošu igru prekaljenog beka pokušao je da pronađe i u činjenicu da Tepić ove sezone nije bio na skraćenom reprezentativnom spisku selekcije Srbije za Svetsko prvenstvo u Španiji.

– Ostali smo bez šest osnovnih igrača. Potrebno je sada dosta vremena da neki epizodni igrači preuzmu lidersku ulogu. Plejmejkeri teško igraju. Tepić je izgubio elan. Znate on nije pozvan u reprezentaciju, sigurno je i to uticalo. Odgovaran je čovek, svestan je da ne igra dobro – zaključio je trener crno-belih.

Sjajni Zagorac

Košarkaši Mega Vizure savladali su Olimpiju (85:66) i sa tri pobede i dva poraza preselili su se u gornji deo tabele. Velike zasluge za pobedu protiv „zmajeva“ pripadaju Radetu Zagorcu, devetnaestogodišnjem beku koji je postigao 19 poena. Zagorcu je ovo prva seniorska sezona u ABA ligi, prethodnu takmičarsku godinu proveo je u Smederevu, klubu koji je igrao u Košarkaškoj ligi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari