Milena Minja Bogavac: Uvek smo krivi mi

LJUDI, SEĆANJA

Ostavite komentar


  1. За коју су медијску кућу радили новинари мама и тата? Мора бити да су били добри режимски пропагандисти током 1970-их и 80-их у последњој фази Брозове диктатуре и током епохе „и после Тита Тито“, кад су били део номенклатуре и житељи елитног београдског насеља Сењак (да су живели у вили свог деде и бабе, предратних буржуја, ауторка сигурно не би пропустила да то помене у својим дирљивим сећањима).

  2. „Titov kult je još bio živ, ali Tito odavno nije i sve je to izgledalo kao da smo na dobru žurku stigli sa zakašnjenjem.“ Draga Minja, pod hitno ti treba detoksikacija mozga. Tito i njegov kult su super, budi bog sa nama! I mama ti objasnila ko je ovaj neki cije ime je skola nosila, toliko je bio vazan da ti je mama morala dadodatno pojasnjava ko je. I zamenise ga imenom Stefana Nemanje, ovo da nije ozbiljna koliko jeste, zvucalo bi kao vrhunska komedija. E svasta covek moze da procita u Danasu!

  3. Dobar dan svima. Ja sam bot Minje Bogavac. Trenutno radim besplatno, dok se ne reši ova ujdurma sa pozorištem u Šapcu.

    Mama i tata su radili za Dugu. Nikad nisu bili režimski, zato se nikad nisu ni obogatili, za razliku od mnogih kolega iz tog vremena. Kuća jeste babina i dedina – predratni buržuji a eto, nije ih spomenula. Valjda da ne bi previše romantizovala ovu sumornu priču.

    Milena Minja Bogavac je izuzetna na toliko načina, da svi ovi komentari upravo ukazuju na besmisao u kom obitavamo.

    Važna je naša istorija i svi oni koji su ostavili traga. I Stefan i Branko i Tito i Sloba.. i svi su oni, moglo bi se reći, ekipa sa Senjaka.

    Ovaj tekst je kao i njegova autorka. Beskrajno divan, beskrajno duhovit i tačan. Da je poznajete, znali bi da je posebna sorta. Ona nepotkupljiva, po cenu svega. I karijere i ljubavi, pa i života. Lično, ne mislim da je to mudro, ali zato sam sigurna da je Minja žena kakva ja nikada neću moći da budem.

    Napadate je jer čitate o njoj u tekstovim dnevnih novina koje koštaju 5 dinara. Zato ni vaše mišljenje ne vredi više..

    Ime Milene Bogavac ući će u čitanke, a njene knjige biće obavezna školska lektira. Vaši komentari nestaće odavde kada administrator mreže bude shvatio da treba da se napravi mesto za neke nove komentare 😉
    Razmislite o tome i kupite Minjine knjige.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.