Kako pišu makedonski mediji retrospektivna izložba Milene Pavlović Barilli pod naslovom „ Zvezdanim tragom“ u renoviranom prostoru Daut-pašinog amama, nacionalne galerije u Skoplju, izazvala je nezapamćeno interesovanje. Izložbu je posetio i ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, koji je u glavnom gradu Makedonije učestvovao u radu konferencije „Društvena vrednost kulturnog nasleđa Evrope“.

Retrospektivnu izložbu Milene Pavlović Barilli pod naslovom „ Zvezdanim tragom“ u renoviranom prostoru Daut pašinog amama, nacionalne galerije u Skoplju posetio je i Nebojša Bradić, ministar kulture Srbije koji je u glavnom gradu Makedonije učestvovao u radu konferencije „ Društvena vrednost kulturnog nasleđa Evrope“. Pored ove izložbe koja je izazvala nezapamćeno interesovanje, kako izveštavaju makedonski mediji, ministar Bradić je zajedno sa Tomislavom Đurinom, ambasadorom naše zemlje u Skoplju posetio i kolektivnu izložbu „ Srpska kolekcija“ u Muzeju savremen umetnosti. Svoje utiske po povratku iz Skoplja prenela nam je Jelica Milojković, kustos- savetnik u Galeriji „ Milena Pavlović Barilli“, komesar izložbe.

-Svi makedonski mediji koji su sa velikim interesovanjem pratili izložbu od samog njenog otvaranja složili su se u oceni da je reč o kulturnom događaju godine. Šta reći više, a istog je mišljenja i naš ambasador u Skoplju, gospodin Tomislav Đurin koji mi je na prijemu u našoj ambasadi izneo svoje utiske. On je Izložbu, od same organizacije, otvaranja i njenog trajanja ocenio čistom desetkom. Njegova jedina primedba odnosila se na vreme trajanja izložbe koja je sudeći prema ogromnom interesovanju mogla i duže da potraje. Pored građana, izložbu su posetili i brojni predstavnici stranih ambasada i konzulata u Skoplju, a iz mnogih makedonskih gradova organizovano su dolazili i učenici. Rečju, mislim da je po obimu, poseti i medijskoj pažnji ova izložba jedna od najvećih, ako ne i najveća van naših granica, kaže za Braničevo Danas Jelica Milojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari