Živka Milovanović, majka bivšeg pripadnika „Otpora’’ Zorana Milovanovića, preuzela je pokretne stvari iz kuće Milice Gajić, nevenčane supruge Marka Miloševića, na ime neisplaćene odštete za povredu ugleda i časti.

– Klima-uređaj još nismo preuzeli i on je i dalje u kući Milice Gajić. Otići ću sa majstorima, skinuti ga i pokloniti bolnici u Požarevcu. I druge stvari koje su nam date nemaju neku vrednost. TV je neispravan, a isti je slučaj i sa monitorom računara i o tome sam obavestio sud. Sve to što su joj popisali ne vredi više od 200.000 dinara i one se sada nalaze u podrumu kod mene. Ništa od tih stvari neću da ubacim u kuću jer potiču od porodice Milošević – kaže Zoran Milovanović.

Gajićeva u predviđenom zakonskom roku nije izmirila dug od 300.000 dinara, koji je u februaru prošle godine zajedno sa kamatom i troškovima spora iznosio 506.950 dinara, pa su joj popisane pokretne stvari, plazma TV, računar sa monitorom, klima-uređaj, tri umetničke slike, komoda i drugi nameštaj. Kako na dve zakazane prodaje nije bilo zainteresovanih kupaca, te stvari dodeljene su Živki Milovanović. Gajićeva je dužna, prema pravosnažnoj presudi, majci „otporaša“, jer je svojim izjavama za „Nedeljni telegraf“ 2001. povredila njen ugled i čast.

– Milica je u tom napisu tvrdila da je izmišljeno da me je njen suprug Marko Milošević kidnapovao 2000. i da mi je u diskoteci ‘’Madona’’ pretio motornom testerom. Ona je tada izjavila da je moj lekarski izveštaj o zadobijenim povredama lažan i pribavljen preko poznanstva, jer je moja majka radila u bolnici kao medicinska sestra – priča Zoran Milovanović.

On navodi da je posle toga njegova majka tužila Gajićevu i da je u Opštinskom sudu utvrđeno da se incident u diskoteci „Madona’’ zaista dogodio i da je njemu izdato validno lekarsko uverenje o zadobijenim povredama, jer su svi lekarski nalazi bili zavedeni u protokolima bolnice. Posle više suđenja i žalbi konačnom odlukom Vrhovnog suda 2007. Gajićeva je osuđena da Živki Milovanović na ime nematerijalne štete isplati 300.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari