Ministar Đorđević dao 4,4 miliona za psihoanalizu zaposlenih

Ministarstvo rada nastavlja da se bahato ponaša prema novcu građana Srbije

Ostavite komentar


  1. Pre pisanja ovakvih senzacionalističkih naslova raspitajte se šta zapravo jeste psihoanaliza. Ovo što upravo pročitah definitivno nije! Pozdrav od psihologa i psihoterapeuta

    1. Niko nije sigurno bukvalno ni mislio na,, psihoanalizu“. Psihoanaliza u tekstu ima ironično značenje, a jedino što je ovde senzacionalističko je što su neka dva psihologa odnosno psihološkinje uzele skoro 5.000.000 dinara za posao od 25 dana, pritom radivši efektno možda jedan ceo dan, a pritom ne napravivši nikakav ni vidljiv ni opipljiv rezultat. Pametnom sve jasno.

    2. A da li ste kao psiholog i psihoterapeut nekad procitali sta znaci „burazerska ekonomija“? Izgleda neke vase kolege jesu. Ne mogu svi da kite grad, prave puteve, rade marketing, uvoze i izvoze.

    3. Bojana, pre struke (ako je uopšte imaš) uvek ide čist obraz i poštenje, jer se u protivnom sve svodi na krađu kao kod ovog tvog SNSovca. Ajde vreme ti je za sendvič sa salamom, spremili Darko i Marija.

  2. Interesuje me samo, da li postoji bar jedna javna nabavka gde se dotični ministar Đorđević i njegova ekipa,,poštenjačina“nisu onako bezobrazno i krvnički ugradili.
    Ovo je zaista prevršilo svaku meru, ovo više nije ni lopovluk, već organizovani kriminal i razbojništvo. Neverovatan je taj nivo bahatosti, potcenjivanja i vređanja inteligencije svih nas, građana ove naše Srbije na čije džepove Đorđević i slični konstantno kidišu.

    1. Nemojte se više interesovati. Od kada je uvedena ta takozvana javna nabavka, ne postoji ni jedan slučaj, makar greškom, da nije bila nameštena. Ponavljam, ni jednom makar slučajno. To je glavni izvor korupcije na svim nivoima vlasti ili nameštenika u državnim ustanovama. Ako ponudjač nije u dilu, od posla nema ništa. Nažalost, ovo što tvrdim je praktično nemoguće dokazati. Ovaj prljavi posao uglavnom rade ljudi sa strane po sistemu znam čoveka koji može da završi posao ali to košta. Naravno, postoje i bahati načini gde se posao odrađuje direktno. Vlast na to gleda kao na običajno pravo. Šta ćeš, red je. Da ne spominjem blamantni zakonom oko podmićivanja u zdravstvu, mada je on sića. Najveća korupcija je definitivno u putarskim radovima. Razlog vrlo jednostavan, tu se vrti najveći novac. Napraviti autoput sa garancijom na izvršene radove od godinu dana može samo ludak ili neovejana lopovčina. Korupcija je dovela do toga da se putevi rade traljavo, cenu radova je nemoguće ustanoviti jer ima milion pozicija koje glavnim projektom nisu predviđene, klizišta na putu do Pirota su banalan i slikovit primer koji mi prvi pada napamet. A ona priča kako je normalno da izvođač radova kupuje automobile nadzornom organu je za povraćanje. Samo da znaš, u ovu rabotu su umešani svi od države pa do banaka, EBRD_a, MMF_a i bilo kog subjekta u lancu. Niko nije imun na pare. E sad, kada će ova prljava praksa biti prekinuta, to neznam. Po meni nikada.
      Srdačan pozdrav.

    1. Pa, između ostalog, došli su do epohalnog zaključka da „svaki zaposleni treba da ima potrebne kompetencije neophodne za rad na tom radnom mestu“.
      Ajde?! I za TO su pukli onolike pare?!! To jest, pukli SMO onolike pare?!!!
      Kad čovek čita ovakve budalaštine, podseti sa na definiciju pojma „spoljni konsultant“: to je čovek kome daš svoj sat da ti kaže koliko je sati…
      Ma, samo još jedan lopovluk i isisavanje državnih para!

  3. овај човјек се цијело вријеме креће око области психоанализе и психопатологије.

  4. Zgranuli se kad su videli rezultate ,mozda ce da vrate pare jer niko nije prosao psiho razgovor. A mozda i ceo rezim bi trebao da plati jos deset miliona hermesu da pokusa da ih urazumi.. jer ispod te cifre nevredi pocinjati posao.

    1. Jedina analiza koja je tu vršena je, kako maznuti što više love iz budžeta Republike Srbije i kako što više napuniti svoje privatne džepove

    2. Drskost ministra Djordjevica dok invalidnih licima uveća Tudju negu u promilima na drugoj strani se rasipa i trpa u dzep nekom svom pare od umanjivanje tudje nege

  5. Kad bi mu se ukljucio „blesimetar“ u glavu,“pukla“ bi skala !!! Debilcina!!

  6. Ништа ново. Када би неко хтео и смео да сачини анализу о томе какве су све „услуге“ и „истраживања“ плаћена из државне касе од када нас је обасјало сунце демократије (они раније су преферирали другачију пљачку) сигуран сам да би многима од нас позлило од безобразлука, бахаости и размере пљачке. Својевремено је објављена e-mail комуникација између директора једне државне агенције и директора неке приватне фирме који је за ту агенцију наводно радио неке услуге. Директор агенције га подсећа да треба да достави извештај о наводном истраживању и да исти мора да има најмање 80 страница, јер су како каже државни службеник, пооштрили контроле. Приватник се буни и пита чиме да испуни толике странице, а државни службеник му одговара да као и до тада скине са интернета. Милиони су плаћени за то, безочна, сирова и бахата пљачка документована и објављена у новинама а никоме није фалила ни длака са главе. Бојим се да је ово што сте ви објавили слична прича (на исто мирише) и да овде заиста постоји држава господин министар би већ колико сутра давао изјаву тужиоцу за организовани криминал.

    1. Upravo tako, sve je to ista matrica, sve prepisano, jedni od drugih, nemaju oni znanja i pameti da nešto novo smisle

  7. Prema podacima sa APR-a, koji su svima dostupni, Hermes Training&Research Center nije nikakva firma, vec je samostalna delatnost izvesne Jelene Sladojevic Matic, koja od osnivanja delatnosti, 2011, nije podnela niti jedan finansijski izvestaj. To znaci da ta zena ne zaradjuje ni 6 miliona dinara godisnje (ca 50.000 evra, u kom slucaju se postavlja pitanje kakav li je to strucnjak, kad ne moze da zaradi 4000 evra mesecno), ili znaci da krsi zakon i ne predaje finansijske izvestaje, sto predstavlja privredni prestup. Jako je interesantno sto je, makar prema tvrdnji novinara, obracunala PDV, a to nije smela, jer prema sajtu Poreske uprave nije registrovana za PDV. Eto mesa za razmisljanje za izvestaca 🙂

    1. Vlasnica kompanije tj. preduzetnica je profesorka na Singidunumu.

    2. To je naknada Singidunumu i mentorki za brzi doktorat ovog genija. Kako ga jedn nazva njegov predvodnik Vucic.

      1. Taj isti Singidumum je pravi rasadnik naprednjačkih genija, to je bar opšte poznato 🙂

  8. A sta kazete sto ovaj ministar na radnom stolu drzi uvelicanu slku predsednika kao da mu je npr. dete?

  9. TO JE Pametno uradio ! JESTE da sam disident ali toje pametno uradio

  10. Jesu li Vucic, Jorgovanka i clanovi vlade bili obuhvaceni tom psihoanalizom?

  11. Ode sve na vulina, i nisu uspeli da postave dijagnozu, mnogo ih je.

  12. On sam ne zna ni kada je gladan ili žedan – zna se ko uzima pare !!!

  13. Pa trebalo bi uraditi i psihoanalizu opozicionih ‘napoleona’. Kako se nisu setili da naprave javnu nabavku onih kosulja sto se vezuju na ledjima?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.