Osmorica predstavnika devet porodica iz niškog naselja Medoševac čije su kuće porušene u NATO bombardovanju SRJ 1999, koji štrajkuju glađu zahtevajući hitnu izgradnju novih kuća jer je život u veoma malim stanovima koje im je grad dodelio na privremeno korišćenje već postao nepodnošljiv, preksinoć su oko 20 časova odlučili da prekinu štrajk glađu.

Osmorica predstavnika devet porodica iz niškog naselja Medoševac čije su kuće porušene u NATO bombardovanju SRJ 1999, koji štrajkuju glađu zahtevajući hitnu izgradnju novih kuća jer je život u veoma malim stanovima koje im je grad dodelio na privremeno korišćenje već postao nepodnošljiv, preksinoć su oko 20 časova odlučili da prekinu štrajk glađu. Ovu odluku doneli su pošto im je ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić lično obećao da će brzo dobiti krov nad glavom. Oni koji žele „već sledeće sedmice“ dobiće rešenja o vlasništvu nad stanovima u zgradi u naselju Pantelej u kojima su privremeno smešteni, uz proširenje tog stambenog prostora ili novčano obeštećenje, u skladu s veličnom njihovih porušenih kuća.
Za one koji ne žele stanove već nove kuće one će početi da se grade „već sledeće sedmice“ u naselju Pasi Poljana. Grad u tom naselju ima dva placa, a započeće otkup zemljišta i za ostale kuće, u skladu s brojem takvih zahteva. Ilić je i na konvenciji DSS-NS ponovio da će štrajkači glađu hitno dobiti krov nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari