Ministar prosvete: Politički igrokaz me ne zanima, samo prava deteta 1Foto: Beta/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Republička prosvetna inspekcija izvršiće, po nalogu ministra prosvete Branka Ružića, nadzor nad radom gradskog i pokrajinskog inspektora, kao i predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ nakon isteka roka koji je ustanovi dat za izjašnjenje po pitanju upućivanja roditelja da deca idu u Šimanovce, kako bi utvrdili sve činjenice i preduzeli neophodne mere, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo sa pažnjom pratilo postupanje gradske i pokrajinske inspekcije, koje su bile nadležne za postupanje u ovom slučaju, u prvom i drugom stepenu.

Ministar Branko Ružić kaže da u prvom planu treba da bude najbolji interes deteta i nikakva politička prepucavanja ne treba da narušavaju prava dece.

„Iako smo u redovnoj komunikaciji sa lokalnom i pokrajinskom vlasti na ovu temu, i lično sam se obraćao predsedniku opštine, poštujem njihovu nadležnost i red postupanja u takvim slučajevima. Ali ako nalazi republičkog inspektora pokažu da postoji osnov za disciplinski postupak rukovodioca, naravno da će Ministarstvo takvu odluku i doneti“, kaže Ružić.

On ističe i da nema problem sa nerazumevanjem nadležnosti i upiranjem prsta u njega.

“Slažem se da tu vrstu komunikacije treba bolje da objasnimo, pre svega, roditeljima, jer, ponavljam pravo deteta ne sme biti ugroženo, ali imam problem sa političkim igrama na račun dece. Jedina stvar koja mi nije jasna iz političkog igrokaza u medijima da li jesam dao sve od sebe ili se pravim mrtav i ucenjen sam čovek. Takve optužbe me ne interesuju, niti me potresaju, jedino me što me interesuje je pravo deteta, red i zakon”, poručio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari