Ministar Ružić sa učenicima škole za oštećene sluhom i nagluve „Stefan Dečanski“ 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić posetio je danas Školu za oštećene sluhom i nagluve „Stefan Dečanski“ u Beogradu, koja je u okviru projekta Erazmus „Moje ruke su ogledalo moje kultura“ domaćin školama za učenike sa oštećenim sluhom iz Turske, Grčke, Italije i Severne Makedonije.

„Verujem da će međunarodna saradnja u okviru ovog projekta, kao i razmena iskustava među ovim školama biti od dodatne pomoći“, naveo je Ružić.

Projekat „Moje ruke su ogledalo moje kultura“  počeo je 1. septembra 2020. i traje do 31. avgusta. Glavni ciljevi projekta su primeri dobre prakse kroz pomoć, podršku i osnaživanje porodica sa decom sa smetnjama u razvoju, razmena iskustava i primera dobrih praksi, između partnerskih škola, kulturološka razmena, kao i promovisanje značaja i upotrebe nacionalnih znakovnih jezika zemalja učesnica.

Škola „Stefan Dečanski“ ove godine proslavlja 125 godina i najveća je i najstarija ustanova ovog tipa u Srbiji i regionu.

Školu pohađa 270 učenika iz cele Srbije, koji su smešteni u domu-internatu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, koji je u okviru škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari