Ministar Stefanović na sajmu vojne tehnike u Parizu 1Foto: Instagram/@nebojsastefanovic

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Međunarodnog sajma vojne tehnike „EUROSATORY 2022“, koji je u Parizu otvorio francuski predsednik Emanuel Makron.

Stefanović je tom prilikom posetio i štandove srpskih kompanija „Jugoimport-SDPR“ i „PRDC“, kao i postavke vodećih svetskih kompanija i ocenio da je sajam prilika da vojna industrija pokaže šta je ono što Srbija danas može.

„Za nas je veoma važno da ti savremeni trendovi, koji se odnose i na veštačku inteligenciju, robotiku, bespilotne letelice i besposadna vozila, budu nešto što će razvijati naša domaća industrija. Na štandu naših kompanija imaćemo priliku da demonstriramo šta su naša dosadašnja dostignuća, ali i šta su naši planovi“, rekao je ministar koji boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj.

On je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da čuje i šta o toj temi kažu i predsednik Francuske Makron i rukovodstvo francuske vojske.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Stefanović će imati priliku da razgovara i sa ministrom vojske Sebastijanom Lekorniom o bilateralnoj saradnji i savremenim trendovima u vojnoj industriji.

Ovogodišnji sajam u Parizu, koji se održava posle četvorogodišnje pauze, okupio je više od 1.800 izlagača i delegacije iz ukupno 94 zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari