Ministarstvo kulture: Napad nije smeo da se desi, ali ni izložba

Ostavite komentar


  1. Ako sam dobro razumeo pismo, ministarstvo kulture tumači autorska dela. Interesantnu ulogu su sebi dodelili. Imam ideju za njih: Da predlože da se to unese u zakon, pa da po zakonu mogu da se bave analizom dela po ceo dan, a ne ovako, što kaže premijerka, „malo paušalno“.

  2. To je to, kao Sokrat, umetnici truju omladinu. Jel to ministarstvo norma vrednosi? Sta vi sarate u poslednje vreme? Renesansu? Ok, al ja i dalje volim Pikasa. Sacuvaj boze huskaske izjave. Gospodo nasilje se ne moze opravdati, koliko god se trudili i zamenjivali teze. Jezivo na sta mi bacamo pare.

  3. Znaći.izložba je kriva,jer je svojim sadržajem isprovocirala dečake od petnaest godina,svesne i napredne,da bace suzavac u prostoriju u kojoj je bila dežurna umetnica i član obezbeđenja,pocepa radove i pobegne.Bravo za svesnu omladinu čiji je akt odraz „najvećeg dela javnosti“(koja nije ni znala da tu ima,uopšte,izložba).Potstrekači su zadovoljni iz separea kafića ili obližnje državne institucije?

  4. Svaki prezir za saopstenje Ministarstva i relativizaciju nasilja. “Opsteprihvacena moralna nacela” u drustvu koje emituje Parove i Zadruge putem nacionalnih frekvencija dakle ne postoje a navedeno Ministarstvo treba preumenovati u Ministarstvo nekulture.

  5. Znaci da promovisanje skarednih i nemoralnih sadrzaja na TV Pinku moze da izazove reakciju jednog dela javnosti koji onda ima pravo da sa bejzbol palicama uleti, polupa inventar a malo i ucesnike rijalitija zato sto im se ne svidi program? I recimo ta grupa gradjana se organizuje pod nazivom „Crvene Brigade“.. Kakva bi reakciju bila u ovom slucaju uvazenog Ministarstva Kulture?

  6. Moji prijatelji i ja naravno, smo primetili da je kultura u drzavi Srbiji na veoma visokom nivou zahvaljujuci sadasnjem Ministarstvu kulture i informisanja.Bas bi trebao neko da nas zagolica da bi smo se zbog ove konstatacije slatko nasmejali i zapitali sta to bese kultura u drzavi Srbiji.Razocaravajuce je sto se funkcije u Srbiji dele zahvaljujuci partijskim knjizicama a nikako po obrazovanju i sposobnostima.Primera u drzavi Srbiji ima previse sto nikako nije smelo da se desi.Sta da se radi ovo je Srbija danas pa smo moji prijatelji i ja odlucili da se po hitnom postupku uclanimo u neku od stranaka koje po obicaju formiraju vlast u Srbiji, pa neka od funkcija moze da zaluta i kod nekog od mojih prijatelja ili kod mene.

  7. Ovakvim saopštenjima je gebelsovo Ministarstva propagande obeležilo početak vladavine nacizma.

      1. „Ministarsvo oštro osuđuje oba modela ponašanja i poziva čitavo društvo da poštuje zakonske norme i opšteprihvaćena moralna načela, kako bi se izbegle sve potencijalne situacije ovog ili sličnog tipa“
        Ovo je strasno, jezivo, sa tendencijom da mi izazove ankcioznost i strah od totalitarizma.
        Sramota za narode Srbije.
        Napadnut je strip, poslednji stub kriticne umetnosti na Balkanu, fosil Mohikanske ljubavi na respiratoru. Toliko od vas crni nesretnici, fasizam je zlo.

  8. Tsko je, ume to društva da razlikuje dobro i zlo, ma to su ljudi u čijim je srcima vino i pesma (naročito vino), reko handke, zato su 90% članova te sekte srbstva podržavali miloševića, i još podržavaju i glasaju za sve što je taj i njegovi kompanjoni tu isprdeo.

    BTW, zato mi je drago što su iz Norveške otvoreno rekli „vi ste divljaci koji ne pripadaju Evropi i onda evo vam q pare da još ludite“ samo ne tim rečima, nego diplomatskim, al to su rekli onima koji se u nekim zemljama EU ponašaju kao tipično srbe, evo kao ovi drugovi komesari kulturnjaci, pa proganjaju sve što nije oni, i još se time hvale. Ako, ako, samo tako.

  9. Ljudi, jeste li vi svesni šta su prikazivala ta ‘umetnička dela’? Vi što komentarišete? Pa zaboga, ne plaćaju vas dovoljno, sigurna sam! I da gladujete, pa ne biste smeli tako da pričate. Imaćete i vi decu. Zaboga!

    1. Minice moja draga, dakle, sutra kad se nekome ne bude svidjala vasa frizura moze slobodno da vas nalupa. Ili kako neko vec rece ako je vas dekolte „previse dubok“ sto da ne. Ovih dana „obelezavamo“ 23 godine od siledizjskog ubista malog Dusana Jovanovica – nije doziveo da procita vasu budalastinu. Verovatno se ni on ne uklapa u vase sablon umetnickog dela. Cudo da je Marina Abramović prezivela postavku u Bgd. Trebalo je i to saseci na froncle jer prosecnom glupanu je to daleko od umetnosti. Zemljo Srbijo, tugo….

Ostavite komentar


Društvo

UNS: Svaki treći novinar dobijao pretnje 10

UNS: Svaki treći novinar dobijao pretnje

Svaki treći novinar koji je učestvovao u anketi o slobodi medija i bezbednosti novinara naveo je da mu je prošle godine prećeno zbog novinarskog rada, rezultat je istraživanja "Iza naslova: Pretnje, napadi i pritisci na novinare u Srbiji", saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.