Ministarstvo odbrane: Ne razmatraju se promene Zakona o vojsci 1foto FoNet Aleksandar Barda

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da se u ovom trenutku ne razmatraju izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije kojim bi se promenila zakonska granica za odlazak u penziju, niti smanjio iznos otpremnina koje se u tim slučajevima isplaćuju.

U saopštenju Ministarstvo dodaje da se ne razmatra ni izmena podzakonskih akata koji regulišu način obračuna jubilarnih nagrada za profesionalne pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ukazujemo da najnovije saopštenje Vojnog sindikata sadrži niz spekulacija na pomenute teme, kao i pogrešna tumačenja normativa poput onog da se iznos otpremnina reguliše podzakonskim aktima čija se izmena, navodno, priprema, navodi Ministarstvo u odgovoru.

To pitanje uređeno je članom 88 Zakona o Vojsci Srbije, čija se izmena ne razmatra, navelo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da postojeća zakonska rešenja omogućavaju produžetak profesionalne vojne službe ukoliko za to postoji potreba i saglasnost lica kome se na taj način odlaže odlazak u penziju.

Saopštenje Vojnog sindikata koje sadrži neproverene i netačne informacije u vezi sa pitanjima statusa i standarda pripadnika Ministarstva i Vojske Srbije jeste ponovni neuspeli pokušaj da se dezinformišu naši pripadnici i celokupna javnost, ocenjuje Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari